Курсантів ОДУВС ознайомили з діяльністю Департамен...

Курсантів ОДУВС ознайомили з діяльністю Департаменту стратегічних розслідувань НПУ

news-photo

 

Доцентом кафедри адміністративної діяльності поліції к.ю.н. Оленою Крижановською проведено бінарне практичне заняття із курсантами 1-го курсу факультету підготовки фахівців для підрозділів кримінальної поліції з навчальної дисципліни «Адміністративно-юрисдикційна діяльність поліції» на тему «Особливості діяльності Національної поліції України щодо розгляду та вирішення справ про адміністративні правопорушення, що посягають на громадський порядок і громадську безпеку» за участю оперуповноваженого управління стратегічних розслідувань в Одеській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України, спеціаліста-поліграфолога к.ю.н. Олександра Шелякіна.

 

 

Під час заняття курсанти отримали інформацію щодо основних засад діяльності Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України, структури управління стратегічних розслідувань, відділів та службових обов’язків їх працівників.

 

 

Спікер наголосив, що одним із основних завдань ДСР є боротьба з організованою злочинністю, злочинністю в органах державної влади та місцевого самоврядування, протидія корупції, захист прав і свобод людини і громадянина та об’єктів права власності від протиправних посягань.

 

 

Олександр Сергійович детально розкрив основні завдання управління стратегічних розслідувань, а саме: виявлення, припинення і запобігання незаконної діяльності суспільно небезпечних організованих груп / злочинних організацій, у тому числі в органах державної влади та місцевого самоврядування; протидія корупції серед посадових осіб, вжиття заходів з метою виявлення корупційних правопорушень і правопорушень, пов’язаних з корупцією, та їх припинення; здійснення оперативно-розшукової діяльності, спрямованої на здобуття інформації про криміногенні процеси в злочинному середовищі, пов’язані з протиправною діяльністю окремих осіб та злочинних угруповань, схеми легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом. Також ДСР забезпечує координацію дій між різними підрозділами Національної поліції, а також з іншими правоохоронними органами та державними органами влади.

 

 

Між курсантами та лектором відбувся жвавий діалог, здобувачі вищої освіти отримали відповіді на всі поставлені запитання.

 

Під час практичного заняття курсанти освоїли нові методи попередження роботи із злочинними угрупованнями та організаціями, ознайомилися з навичками комунікації з такою категорією правопорушників, основними методами роботи на поліграфі, а також розвинули вміння аналізувати, розробляти ефективні стратегії запобігання кримінальним правопорушенням.

 

Важливість підготовки курсантів для підрозділів кримінальної поліції полягає в тому, що вони не тільки отримують необхідні знання та навички, але й формують у собі почуття відповідальності, професіоналізму та відданості своїй справі. Вони вчаться діяти швидко та рішуче, приймати обґрунтовані рішення та працювати в команді, що є невід'ємними елементами успішної роботи в кримінальній поліції.

 

В результаті заняття було зроблено висновки про те, що Управління стратегічних розслідувань відіграє ключову роль у забезпеченні безпеки суспільства, проводячи глибокий аналіз і виявлення загроз, що дозволяє попереджати кримінальні правопорушення та захищати громадян. В свою чергу, курсантів підрозділів кримінальної поліції готують до професійних викликів з використанням сучасних методик, що забезпечує їх ефективність у боротьбі зі злочинністю та забезпеченні правопорядку.