Курсанти ОДУВС взяли участь у заході «ЖІНКИ В НАУЦ...

Курсанти ОДУВС взяли участь у заході «ЖІНКИ В НАУЦІ: МИНУЛЕ ТА МАЙБУТНЄ»

news-photo

 

За підтримки голови Ради молодих вчених Одеського державного університету внутрішніх справ Ігоря Бикова та помічниці ректора вишу з гендерної політики Любові Березовенко курсанти взяли участь у заході, присвяченому вшануванню внеску жінок у наукову сферу «ЖІНКИ В НАУЦІ: МИНУЛЕ ТА МАЙБУТНЄ».

 

Захід організований Радою молодих вчених при Одеській обласній державній адміністрації разом з Департаментом праці та соціальної політики Одеської міської ради, Одеським державним університетом внутрішніх справ та Військовою академією (м. Одеса) з нагоди Міжнародного дня жінок і дівчат у науці.

 

 

Учасники заходу отримали можливість обмінятися думками та досвідом щодо ролі жінок у науці, а також обговорити актуальні питання щодо стану гендерної рівності в науковій галузі. Курсанти активно дискутували та висловлювали свої погляди.

 

Участь курсантів в таких заходах має важливе значення для розвитку їхнього наукового мислення та підвищення обізнаності з сучасними науковими тенденціями. Ці заходи також сприяють формуванню толерантного та відкритого суспільства, де різноманітність та рівність кожного індивіда цінується найбільше.

 

Спікеркою заходу виступила Юлія Котельнікова, в.о. вченого секретаря Українського наукового центру екології моря, голова Ради молодих вчених Українського наукового центру екології моря, членкиня РМВ при Одеській ОДА, голова ГО «Центр Демократичного Розвитку Молоді «Синергія», яка докладно висвітлила проблематику рівності права для жінок і чоловіків у науці шляхом підвищення усвідомлення громадськості щодо важливості гендерної рівності у цій сфері, стимулювання жінок до активної участі в наукових дослідженнях, а також підтримки їхньої професійної кар’єри у науковій галузі.

 

 

Ми пишаємося нашими курсантами, які вислови бажання взяти активну участь у заході, що спрямований на підтримку рівних можливостей та визнання внеску жінок у наукову сферу. Наш університет залишається відданим ідеї гендерної рівності та буде продовжувати підтримувати подібні ініціативи у майбутньому.