Каністерапія як складова успішної реабілітації та ...

Каністерапія як складова успішної реабілітації та відновлення правоохоронців після поранень

news-photo

 

Каністерапія, як метод позитивного психосоціального і фізіореабілітаційного впливу, не один рік використовується кінологами, адже основна роль в каністерапії відведена взаємодії зі спеціально навченими собаками. На Одещині поліцейські-кінологи зі своїми чотирилапими підопічними допомагатимуть медикам з реабілітацією та відновленням правоохоронців після поранень.

 

Кінологічна служба поліції

 

На базі Кінологічного центру ГУНП в Одеській області відбулася перша зустріч правоохоронців, які проходять реабілітацію у Державній установі «Територіальне медичне об’єднання Міністерства внутрішніх справ України по Одеській області», з «пухнастими терапевтами».

 

Пухнасті терапевти

 

До цієї зустрічі також були залучені психологи відділення психологічного забезпечення відділу кадрового забезпечення ОДУВС, які мали змогу на собі відчути дієвість впливу спілкування та взаємодії з вихованцями центру.

 

Дана зустріч також дала змогу кожному учаснику дізнатись про особливості підготовки собак, їх виховання, механізми взаємодії та відчути позитивний вплив на настрій, сповнення життєвої енергії, бадьорості та впевненості в собі. Перша зустріч була дуже результативною, адже взаємодія із тваринами допомогла знизити психоемоційну напругу та скованість, бажання дотримуватись витримки та стриманості почуттів.

 

Це було помітно по усмішкам, блиску очей правоохоронців, які проходять реабілітацію у Державній установі «Територіальне медичне об’єднання Міністерства внутрішніх справ України по Одеській області». Вони охоче фотографувались, обіймались та дозволяли “пухнастикам” їх лизнути.

 

Час, проведений в центрі, минув непомітно для кожного учасника заходу, залишив у серці теплоту та спокій, які подарували вихованці Кінологічного центру ГУНП в Одеській області.

 

Пухнасті терапевти

 

ʼ

Пухнасті терапевти

 

Пухнасті терапевти