ЄДНІСТЬ ДЛЯ БЕЗПЕКИ ВЗАЄМОДІЯ ОСВІТИ, ПОЛІЦІЇ ТА С...

ЄДНІСТЬ ДЛЯ БЕЗПЕКИ ВЗАЄМОДІЯ ОСВІТИ, ПОЛІЦІЇ ТА СЛУЖБИ З НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ

news-photo

 

В межах забезпечення освітнього процесу за Типовою програмою спеціального навчання (профільної підготовки) спеціалістів із безпеки в освітньому середовищі доцентом кафедри адміністративної діяльності поліції Оленою Крижановською проведено лекційні заняття за темою «Взаємодія спеціаліста із безпеки з Національною поліцією України, Державною службою України з надзвичайних ситуацій, громадськими організаціями, органами місцевого самоврядування щодо формування безпекового простору в освітньому середовищі. Спільні заходи реагування на події, кризові ситуації та загрози».

 

 

З метою детального обговорення особливостей організації роботи та відокремлення повноважень підрозділів поліції були запрошені начальник сектору ювенальної превенції відділу превенції ОРУП №1 ГУНП в Одеській області майор поліції Лариса Ільницька та інспектор сектору ювенальної превенції відділу превенції ОРУП №1 ГУНП в Одеській області старший лейтенант поліції Владислав Єргієв.

 

Під час заняття були обговорені питання нормативно-правового забезпечення діяльності підрозділів ювенальної превенції, завдання, форми, методи та повноваження вказаних підрозділів, а також проведений аналіз ситуацій, пов’язаних з забезпеченням безпеки поліцейськими у навчальних закладах, при цьому представлено статистичні дані на прикладі міста Одеса.

 

Детально розглянуто основні положення наказу МВС та МОН України від 18.08.2023 №685/1013 «Про затвердження Порядку раннього попередження та евакуації учасників освітнього процесу в разі нападу або ризику нападу на заклад освіти».

 

Крім цього, значну увагу спікери приділили проблематиці протиправної та асоціальної поведінки серед дітей, що в наш час набула масового відображення в протиправних діяннях молодого покоління.

 

 

Під час обговорення проблеми злочинності серед молоді визначили, що для забезпечення дотримання законів, зміцнення правового порядку та розвитку правової держави важливо постійно удосконалювати роботу органів та підрозділів Національної поліції. Додатково, можна вдосконалювати ефективність заходів через включення інспекторів з безпеки освітнього середовища в цей процес. Їхні знання та спроможності в аналізі умов дитячої злочинності дозволять розширити спектр заходів, спрямованих на превентивну та профілактичну діяльність серед молодого покоління.

 

Зустріч пройшла цікаво, викликала активні обговорення та численні запитання, що створило приємну атмосферу. Учасники отримали вичерпні відповіді на всі ключові запитання, пов’язані із забезпеченням безпеки в освітньому середовищі.