ДИСЦИПЛІНАРНА ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ТА СЛУЖБОВІ РОЗСЛІД...

ДИСЦИПЛІНАРНА ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ТА СЛУЖБОВІ РОЗСЛІДУВАННЯ: НОРМИ ТА ПРАКТИКА В НАЦІОНАЛЬНІЙ ПОЛІЦІЇ УКРАЇНИ

news-photo

 

30 листопада з метою забезпечення освітнього процесу з курсантами 204-го навчального взводу факультету підготовки фахівців для підрозділів кримінальної поліції з навчальної дисципліни «Адміністративно-юрисдикційна діяльність поліції» доцент кафедри адміністративної діяльності поліції кандидат юридичних наук, доцент Олена Крижановська спільно із заступником начальника управління – начальником відділу службових розслідувань УГІ ГУНП в Одеській області підполковником поліції Леонідом Філатьєвим та старшим інспектором відділу службових розслідувань УГІ ГУНП в Одеській області капітаном поліції Владиславом Лисенком провели бінарне заняття на тему «Адміністративно-юрисдикційна діяльність щодо застосування дисциплінарних стягнень та заохочень у Національній поліції України».

 

"Особливості проведення службових розслідувань в поліції"

 

Під час заняття було розглянуто спектр питань, що стосуються забезпечення дисципліни в органах поліції. Спікери зосередили увагу на нормах і стандартах поведінки для поліцейських, їх обов’язкове дотримання та відповідальність за порушення дисциплінарних норм. Були визначені стандарти дисциплінарної відповідальності в органах Національної поліції України, включаючи процедури та критерії, за якими виявляються порушення, а також можливі санкції та методи службового розслідування.

 

Курсанти мали можливість ознайомитись із зразками матеріалів службового розслідування, що включали в себе форми пояснень, письмових висновків, відомостей про фактичні обставини, а також методики ведення опитувань учасників подій для повного та об’єктивного виявлення фактів дисциплінарного проступку.

 

Наші курсанти

 

Наші курсанти

 

Норми та практика службових розслідувань є ключовим елементом у процесі збереження дисципліни в органах правопорядку. Тому розвиток та вдосконалення цих процедур є важливою складовою процесу забезпечення дисципліни в Національній поліції України.

 

Під час заняття здобувачі вищої освіти проявляли жвавий інтерес та виявляли активність у ставленні питань, що свідчило про їх бажання глибше розібратися у процесі службових розслідувань та розумінні нюансів процедур, пов’язаних з дотриманням дисципліни в поліції. Запитання курсантів відображали не лише інтерес до теоретичного аспекту, але й бажання отримати практичні поради щодо застосування отриманої інформації в майбутній професійній діяльності.

 

По завершенні заняття здобувачі вищої освіти висловили думку, що такі спільні заходи дають можливість здобути нові знання та отримати необхідний інструментарій під час вирішення службових завдань.