Директорка Центру інформації і документації НАТО V...

Директорка Центру інформації і документації НАТО Vineta Kleine провела (онлайн) заняття для здобувачів вищої освіти ОДУВС

news-photo

Продовжується активна співпраця Одеського державного університету внутрішніх справ з Центром інформації і документації НАТО, в рамках реалізації підписаного Меморандуму про співробітництво та партнерство.

 

Так, 20 листопада для здобувачів вищої освіти університету відбулась лекція (онлайн) англійською мовою за темою: «НАТО: підтримка України». Спікером заходу виступила Директорка Центру інформації і документації НАТО Vineta Kleine.

 

Пані Вінета має понад двадцять років досвіду роботи у сфері публічної інформації та комунікацій як у Латвії, так і на міжнародному рівні, працюючи у структурах ЄС та НАТО, а також з вересня 2020 року обіймає посаду Директора Центру інформації та документації НАТО в Україні.

 

Слухачі лекції

 

Директорка Центру інформації і документації НАТО Vineta Kleine.

 

В ході лекції спікером було зазначено, що НАТО у найсуворіший спосіб засуджує незаконну, невиправдану і неспровоковану загарбницьку війну, розв’язану росією проти України, яка істотно підриває євроатлантичну і глобальну безпеку й стабільність та становить тяжке порушення міжнародного права.

 

Лектор акцентувала увагу на політичній, практичній підтримці та допомозі Україні з боку НАТО. Починаючи з лютого 2022 року, у рамках Комплексного пакету допомоги Україні, Альянсом було реалізовано низку проєктів, за якими надано сприяння у різноманітних галузях.

 

Держави–члени НАТО істотно збільшили двосторонню підтримку і забезпечують ще більше зброї і техніки, а також навчання особового складу, щоб Україна була в змозі реалізувати своє право на самооборону.

 

Пані Вінета зазначила, що на Вільнюському саміті у 2023 році держави–члени Альянсу прийняли рішення надати подальшого розвитку Комплексному пакету допомоги, перетворивши його на багаторічну програму допомоги Україні і забезпечивши стале і передбачуване фінансування.

 

Слухачі лекції

 

Допомога, що надаватиметься, сприятиме відбудові структур безпеки і оборони України й подальшому досягненню Україною цілковитої оперативної сумісності з НАТО.

 

Наприкінці лекції здобувачі вищої освіти ОДУВС мали змогу поставити актуальні запитання іноземній представниці щодо діяльності НАТО.

 

Висловлюючи слова підтримки Україні, пані Vineta Kleine відмітила важливість і для Альянсу скорішої Перемоги України.

 

Слухачі лекції