Директорка Центру інформації і документації НАТО V...

Директорка Центру інформації і документації НАТО Vineta Kleine провела (онлайн) заняття для здобувачів вищої освіти ОДУВС

news-photo

Продовжується активна співпраця Одеського державного університету внутрішніх справ з Центром інформації і документації НАТО в рамках реалізації підписаного Меморандуму про співробітництво та партнерство.

 

Так, 6 березня для курсантів ФПФППД відбулась лекція (онлайн) англійською мовою за темою: «Публічна дипломатія НАТО та історія партнерства України з НАТО». Спікером заходу виступила Директорка Центру інформації і документації НАТО Vineta Kleine.

 

Публічна дипломатія НАТО щодо України має багатоаспектний характер і включає різні види співпраці та взаємодії. НАТО підтримує та розвиває партнерство з Україною на різних рівнях.

 

 

Акцентуючи увагу на питанні «НАТО у сфері публічної дипломатії» пані Вінета Кляйне розповіла про основні факти НАТО (завдання, напрями діяльності, країни-члени), ключові історичні події НАТО, фундаментальні цінності НАТО (такі, як свобода, демократія, верховенство права).

 

Також лектором було наведено приклади інформування громадян, поширення відомостей про напрями діяльності та цінності, про які зазначають члени Альянсу. Відзначено, що важливе місце у діяльності НАТО займає використання інформаційно-комунікаційних засобів та соціальних мереж.

 

 

Наприкінці заняття спікер Vineta Kleine висловила слова підтримки Україні, та також зазначила про заходи, які проводяться НАТО, що спрямовані на підвищення рівня обізнаності молодого покоління щодо діяльності НАТО, в тому числі молоді з України.

 

Наприкінці лекції здобувачі ОДУВС мали змогу задати актуальні запитання іноземній представниці щодо діяльності НАТО.