Бінарне заняття за участю представників КМЄС та фа...

Бінарне заняття за участю представників КМЄС та фахівців психологічної служби

news-photo

 

17 листопада, у спільній співпраці відділу міжнародного співробітництва та кафедри психології та педагогіки, професором кафедри психології та педагогіки кандидатом юридичних наук, доцентом Ольгою ПАСЬКО проведено бінарне семінарське заняття для курсантів 209 взводу факультету підготовки фахівців для органів досудового розслідування ОДУВС з навчальної дисципліни «Професійно-психологічна підготовка поліцейського», в рамках вивчення теми: «Загальна характеристика конфліктів в діяльності підрозділів Національної поліції».

 

Учасники заняття

 

До заходу долучились представники Консультативної місії Європейського Союзу (далі – КМЄС), зокрема: Heidi KOTAMAKI, тренер/радник з питань взаємодії поліції та громади (громадянка Фінляндії); Євгенія КОРОТКА, спеціаліст зі зв’язків з громадськістю.

 

Наші курсанти

 

Також у змішаних форматах у лекції взяли участь практичні працівники: майор поліції Анна СЛАЩИЛІНА,  заступник начальника відділу психологічного забезпечення Головного управління Національної поліції у м. Києві; Віталіна РУДКОВСЬКА, старший психолог відділу психологічного забезпечення УКЗ ГУНП в Одеській області; Юлія БУРДЕЙНА-ВОЛИНЕЦЬ, старший психолог відділу психологічного забезпечення УКЗ ГУНП в Одеській області.

 

 

Heidi KOTAMAKI виступила перед здобувачами вищої освіти щодо досвіду роботи слідчої у Фінляндії, визначила систему поліції її країни та навела приклади із власного професійного досвіду щодо шляхів вирішення конфліктів та налагодження комунікації із співрозмовниками.

 

 

У продовження напрямку бінарного заняття виступила Анна СЛАЩИЛІНА, яка охарактеризувала особливості врегулювання конфліктної взаємодії у професійній діяльності поліцейського із наведенням відеоприкладів. Також провела дві психологічні вправи, під час яких курсанти визначали важливість вирішення саме конструктивних способів подолання конфліктів.

 

Юлія БУРДЕЙНА-ВОЛИНЕЦЬ під час виступу наголосила на важливості врахування ненасильницького методу спілкування, з метою створення й підтримки такої якості стосунків, за якої потреби кожного задоволені. Спікер зазначила, що ця стратегія комунікації може бути використана для розв’язання будь-яких проблем: конфліктів в колективі (службовому або навчальному), в сімейних, а також під час ведення переговорів.

 

Загальне фото учасників

 

Віталіна РУДКОВСЬКА звернула особливу увагу на емоційний та соціальний інтелект, які є запорукою стресостійкості та витримки негативних психічних станів, які є кожного дня у діяльності поліцейського. Практичний працівник навела приклади терапевтичних вправ, які спрямовані на збереження психічного здоров’я.

 

Наприкінці заняття лектор Ольга ПАСЬКО подякувала присутнім запрошеним колегам і домовились про подальші взаємодії щодо проведення бінарних занять з метою підвищення рівня психологічної компетентності здобувачів вищої освіти.

 

Курсанти із задоволенням отримували інформацію, ставили запитання та жваво брали участь у занятті.