Бінарне заняття на базі Одеського обласного бюро с...

Бінарне заняття на базі Одеського обласного бюро судово-медичних експертиз

news-photo

 

Продовжуючи співпрацю з Одеським обласним бюро судово-медичних експертиз та з метою підвищення практичної складової у процесі підготовки кваліфікованих та компетентних кадрів для підрозділів превентивної діяльності Національної поліції, професором кафедри кримінального процесу та криміналістики кандидатом юридичних наук, доцентом Миколою Янковим разом із завідувачкою відділення судово-медичної криміналістики Одеського обласного бюро СМЕ Вікторією Житкевич та судово-медичним експертом Віктором Магрінчуком проведено бінарне практичне заняття з курсантами 304 взводу з навчальної дисципліни «Криміналістика» на тему «Огляд місця події. Огляд трупа на місці його виявлення».

 

 

Під час заняття Вікторія Житкевич ознайомила курсантів із основними завданнями відділення судово-медичної криміналістики, пояснила підстави для проведення експертних досліджень у відділенні судово-медичної криміналістики та порядок підготовки і направлення речових доказів на експертизу.

 

Віктор Магрінчук на базі відділу судово-медичної експертизи трупів продемонстрував курсантам порядок зовнішнього огляду трупа з описом одягу, що знаходився на трупі, розповів про особливості проведення експертизи трупа невідомої особи, звернув увагу на специфіку слідів на тілі від переїзду колесами рейкового (залізничного) транспорту.

 

Курсанти отримали необхідні знання щодо алгоритму співпраці із судовими медиками у випадку розслідування кримінальних правопорушень проти життя та здоров’я особи, порушення правил безпеки руху та експлуатації транспорту тощо.