Бінарне практичне заняття з навчальної дисципліни ...

Бінарне практичне заняття з навчальної дисципліни «Професійно-психологічна підготовка поліцейського»

news-photo

 

1 грудня, в рамках спільної співпраці кафедри психології та педагогіки факультету підготовки фахівців для органів досудового розслідування й відділення психологічного забезпечення ОДУВС, проведено бінарне практичне заняття професоркою кафедри психології та педагогіки кандидатом юридичних наук, доцентом Ольгою ПАСЬКО спільно із завідувачем відділення психологічного забезпечення Іриною ГОНЧАРУК для курсантів 209 взводу факультету підготовки фахівців для органів досудового розслідування з навчальної дисципліни «Професійно-психологічна підготовка поліцейського», в рамках вивчення теми: «Особливості психічних станів в діяльності працівників поліції в умовах воєнного стану. Стрес та його вплив на службову діяльність працівників поліції в умовах воєнного стану».

 

 

На початку бінарного практичного заняття професорка Ольга ПАСЬКО тезисно розкрила питання необхідності звертання уваги на психічний стан, охорону психічного здоров’я та вміння надавати психологічну допомогу як собі, так і іншим.

 

Ірина ГОНЧАРУК під час заняття висвітлила особливості програми ментального здоров’я, яка ініційована Першою леді України Оленою Зеленською «Ти як?». Зосередила увагу здобувачів вищої освіти на необхідності дбати про своє ментальне здоров’я як базову необхідність кожної людини дбати про здоров’я фізичне. Провела ряд психологічних вправ щодо подолання стресового стану та підвищення рівня стресостійкості в умовах сьогодення.

 

Курсанти активно брали участь у занятті і змогли визначати свої психічні стани та отримати певні інструментарії для підвищення рівня саморегуляції під час негативних станів.

 

 

Розробку та впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я координує Міністерство охорони здоров’я України. Всесвітня організація охорони  здоров’я – експертний партнер, виконавчий партнер – громадська організація «Безбар’єрність». Майданчиком для розробки та ухвалення рішень є Міжвідомча координаційна рада при Кабінеті міністрів України.

 

Наші курсанти

 

 

Загальне фото учасників