Бібліотека Конгресу Сполучених Штатів Америки попо...

Бібліотека Конгресу Сполучених Штатів Америки поповнилася виданнями науковця ОДУВС

news-photo

Бібліотека Конгресу (англ. Library of Congress) — національна бібліотека Сполучених Штатів Америки та дослідницький підрозділ Конгресу США. Є найбільшим за площею книгосховищем та однією з найважливіших бібліотек світу.

 

Бібліотека Конгресу заснована 24 квітня 1800 року, коли Президент США Джон Адамс підписав закон про перенесення столиці держави з Філадельфії до Вашингтону. Закон серед іншого містив пункт про виділення значних коштів «на придбання книг, які можуть знадобитися Конгресу, і створення відповідного приміщення для їхнього зберігання». У цьому ж законі також визначалися правила функціонування бібліотеки, за якими, її відвідування та доступ до ресурсів отримували лише Президент та Віце-президент США, члени Сенату США та Палати представників (Конгрес США).

 

Бібліотека Конгресу США

 

Бібліотека Конгресу США

 

На теперішній час загальний обсяг фондів Бібліотеки нараховує понад 158 мільйонів одиниць збереження. Бібліотека Конгресу має величезну кількість рідкісних та особливо цінних видань і документів.

 

Науковці ОДУВС, реалізуючи право на академічну мобільність, здійснюють співпрацю з провідними вишами, науковими закладами та бібліотеками світу.

 

Видання професора кафедри оперативно-розшукової діяльності факультету підготовки фахівців для підрозділів кримінальної поліції кандидата юридичних наук, професора Сергія Албула «Крізь століття: історичні нариси» поповнило бібліотеку Конгресу Сполучених Штатів Америки.

 

Професор кафедри оперативно-розшукової діяльності факультету підготовки фахівців для підрозділів кримінальної поліції кандидат юридичних наук, професор Сергій Албул

 

"Крізь століття. Історичні нариси", автор Сергій Албул

 

Посилання на сторінку каталогу Бібліотеки Конгресу США.

 

ВІТАЄМО НАШОГО КОЛЕГУ!