100 і 2 роки незламності ОДУВС відзначив 102-у річ...

100 і 2 роки незламності ОДУВС відзначив 102-у річницю з часу заснування

news-photo

 

Сьогодні, 27 лютого, Одеський державний університет внутрішніх справ відзначає 102-у річницю з часу заснування. Наш університет – це сучасний заклад вищої освіти з багаторічними традиціями, унікальним науковим потенціалом, потужною матеріально-технічною базою, новітніми технологіями та творчим підходом до роботи і навчання.

 

Під час урочистого шикування з річницею особовий склад закладу вищої освіти від керівництва Міністерства внутрішніх справ України привітав заступник начальника управління організації наукової діяльності та інновацій ДОНС МВС майор поліції Максим Романов:

 

 

– Понад 730 днів триває збройна широкомасштабна агресія російської федерації. Одеський державний університет внутрішніх справ і все Міністерство внутрішніх вправ, як ніхто інший, відчули на собі цей важкий удар, але я впевнений, що постійний та перемінний склад університету, ваші здобутки, а також цілі й плани, які ви ставите на майбутнє, безперечно ляжуть в основу нашої перемоги і писатимуть історію Перемоги нашої величної держави України.

 

 

З вітальним словом звернувся ректор університету полковник поліції Дмитро Швець:

 

– Сьогодні не випадково говоримо, що століття плюс два роки. Дійсно, два роки непростих, два роки повномасштабного вторгнення агресора на територію нашої держави. Але, беззаперечно, це два роки стійкості, в тому числі колективу нашого університету. Мені приємно говорити про наші здобутки, про кількість підготовлених фахівців і про ту наукову плеяду, яка доклала значний внесок у розвиток та розбудову університету. Сьогоднішня дата для університету історична. За цей період зроблено багато. Але я переконаний, що ще багато чого потрібно зробити. Всі ми працюємо над нашим єдиним бажанням і єдиною метою – Перемогою. Вітаю всіх з річницею заснування Одеського державного університету внутрішніх справ. Бажаю всім гараздів, нових цілей і нових досягнень, мирного неба і української незалежної землі під ногами. Слава Україні!

 

 

З нагоди 102-ї річниці від Дня заснування закладу вищої освіти ряд працівників та здобувачів вищої освіти вишу були відзначені занесенням фотокартки на Дошку пошани університету та отримали відзнаки «Кращий працівник» і «Кращий здобувач вищої освіти». Також оголошено наказ про призначення виконуючими обов’язки молодших командирів на факультетах університету.

 

 

Завершилось ранкове шикування проходженням урочистим маршем.

 

Цього дня зі святом колектив університету також привітали народний депутат України, голова Наглядової ради ОДУВС Олексій Леонов; начальник ГУНП в Одеській області Іван Жук; перший заступник голови Одеської обласної ради Олег Радковський; заступник Одеського міського голови Валерій Сілін; заступниця начальника Одеської районної військової адміністрації Алла Вишнякова та інші почесні гості, які вручили нагороди працівникам університету.

 

Олексій Леонов у вітальній промові зазначив, що сьогодні університет має бездоганну репутацію, славетну історію та потужний колектив, який здатний виконувати надскладні завдання.

 

– Випускники ОДУВС з честю захищають правопорядок в лавах Національної поліції, ведуть системну наукову роботу. Бути попереду, торувати шлях для інших – не тільки почесно, а й відповідально. Тому бажаю всім вам примножувати славні традиції університету та його здобутки. Вірю, що нинішнє покоління курсантів впише свою – блискучу – сторінку в історію навчального закладу та Міністерства внутрішніх справ, – додав парламентар.

 

 

«В умовах сьогодення Одеський державний університет внутрішніх справ з кожним днем розвивається, вдосконалюється освітній процес та наукова діяльність, поповнюється матеріально-технічна база. Ви приділяєте дуже велику увагу національно-патріотичному вихованню. В цьому і полягає місія університету, адже освічені люди – це і є багатство нашої країни. Багато ваших випускників зараз несуть службу в штурмовій бригаді «Лють», боронять нашу країну. Я зичу усім вам міцного здоров’я і, звичайно, скорішої нам великої Перемоги! Слава Україні!», – звернувся до присутніх очільник поліції Одещини Іван Жук.

 

 

Олег Радковський своєю чергою відмітив, що Одеський державний університет внутрішніх справ – це один із найстаріших вишів нашої країни з правоохоронним профілем, який має високопрофесійний колектив науковців, викладачів та сучасну потужну матеріальну базу.

 

 

– За десятиліття своєї роботи ОДУВС став справжньою візитною карткою нашої держави, виховуючи справжніх професіоналів, які здатні брати відповідальність за стан подій у правоохоронній системі нашої країни, за стан безпеки нашого суспільства. І це дуже важливо для нашої країни. Хочу побажати всьому вашому славетному колективу міцного здоров’я, великих досягнень в галузі науки та в галузі виховання випускників. А курсантам хочу побажати плідного навчання, вірно служити своїй державі і стати гідними синами та доньками своєї країни, – зазначив перший заступник голови Одеської обласної ради.

 

 

Від керівництва та Одеської мерії присутніх привітав заступник Одеського міського голови Валерій Сілін, який побажав всім працівникам та курсантам міцного здоров’я, наснаги та професійних успіхів.

 

 

Алла Вишнякова, вітаючи колектив університету, відмітила: «Забезпечення безпеки громадян – це обов’язок і честь, прийти вчасно на допомогу – це покликання і талант. Я бажаю вашому університету ще не один десяток поколінь, які будуть прославляти ваш славетний заклад. Кожному з вас я бажаю душевної та фінансової стабільності, легких сходів до кар’єрних вершин і миру на нашій землі».

 

Наостанок для усіх присутніх пролунало патріотичне привітання у виконанні солістів центру військово-музичного мистецтва ВМС ЗСУ.