logologo

    Україна в процесі Євроінтеграції

     

    Європе́йська інтегра́ція Украї́ни — процес економічного і політико-правового зближення України з європейськими міждержавними структурами. Такий процес має завершитися вступом України до Європейського Союзу (далі- ЄС).

     

    У 2022р. розпочався новий етап у відносинах Києва і Брюсселя — Україна отримала статус кандидата на вступ до ЄС, який матеріалізував перспективи приєднання до євроспільноти, сприяв подальшим реформам, став стимулом для влади і громадян країни.

     

    Сприятиме успішному просуванню України на європейському шляху реалізація базових реформ, передбачених Угодою про асоціацію, а також виконання пакета рекомендацій Єврокомісії, що є передумовою започаткування переговорів про вступ.

     

     Євроінтеграція України відбувається в умовах широкомасштабної російської інтервенції. 

     

    Набуття статусу кандидата важливий, але не завершальний етап євроінтеграції. Тому, навіть в умовах війни, необхідно не збавляти темпів на шляху до ЄС, використовувати переваги нового статусу, здійснювати реформи, необхідні для набуття членства в ЄС і забезпечувати умови для повоєнного відновлення України за європейськими нормами і стандартами.

    Угоди, укладені Одеським державним університетом внутрішніх справ із іноземними ЗВО та міжнародними організаціями