• Українська
  • English
×

В рамках обміну досвідом представники ОДУВС відвідали Литву

img_784705-09 серпня в рамках «Програми обміну поліцейськими 2019» Європейського поліцейського коледжу (CEPOL), за сприяння координатора CEPOL Володимира Пядишева, представники університету,  а саме: завідувач кафедри криміналістики та психології майор поліції Олександр Заяць, завідувач кафедри кібербезпеки та інформаційного забезпечення майор поліції Карен Ісмайлов, завідувач кафедри публічного управління та адміністрування підполковник поліції Артем Шелехов, професор кафедри публічного управління та адміністрування підполковник поліції Максим Корнієнко відвідали структурні підрозділи та навчальні заклади правоохоронних органів Республіки Литви.

img_8310Завдяки зусиллям старшого фахівця служби спеціальних розслідувань Литовської республіки та фахівця служби фінансових злочинів при МВС Литовської республіки, ознайомлення проходило у двох напрямках. Перший – це ознайомлення з організацією діяльності підрозділів служби спеціальних розслідувань та служби фінансових злочинів Литовської Республіки щодо протидії як злочинності взагалі, так і таким її конкретним проявам, як насильницькі злочини, фінансові злочини та корупційні прояви. ??????????Так, під час візиту було проведено ознайомлення зі: станом та динамікою злочинності; організацією роботи підрозділів спеціальних розслідувань та служби фінансових злочинів; особливостями організації роботи по виявленню і розслідуванню незаконних операцій з грошима Європейського союзу; особливостями організації роботи в питаннях протидії та розкриття корупційних злочинів. Другий – в рамках візиту було приділено увагу питанням організації навчального процесу під час підвищення кваліфікації та перепідготовки працівників поліції, проведено бесіду з начальником навчального центру кримінальної розвідки бюро кримінальної поліції Литви Робертесом Шимулявичусом.

e-g-ke-_viber_2019-08-13_15-33-15Під час візиту було проведено ознайомлення з: історією, структурою та діяльністю курсів перепідготовки працівників поліції; матеріальною базою закладу; методичним та технічним забезпеченням навчального процесу; порядком добору тренерів та підготовкою і перепідготовкою поліцейських; порядком проведення практичних занять з криміналістики та тренінгів з професійної підготовки із використанням мультимедійних технологій та ін.

e-g-ke-_viber_2019-08-13_15-32-34Також було відвідано лабораторію кіберзахисту та факультет математики та інформатики Вільнюського університету, екскурсію по якому провів заступник директора Лінас Букаускас. Особливо цікаво було ознайомитися з принципами оцінювання студентів (близько 50% студентів відраховуються на 1-2 курсі), організацією роботи викладача (аудиторне навантаження становить не більше 400 годин), матеріальним фондом (близько 200 комп’ютерів підключено за допомогою тонкого клієнта), місцями самопідготовки та дозвілля студентів.

Слід зазначити, що тільки завдяки плідній міжнародній співпраці правоохоронних органів у сфері безпеки особи, суспільства та держави можливо гарантувати захист від противоправних посягань, мир та злагоду в наших країнах.

img_7859img_8035img_8320

Перейти до вмісту