• Українська
  • English
×

Робоча зустріч з представниками КМЄС

Сьогодні, 19 серпня, до Одеського державного університету внутрішніх справ завітали представники Консультативної Місії Європейського Союзу з метою візиту до центру моніторингу кіберпростору та науково-дослідної лабораторії з проблемних питань кримінального аналізу відповідно до запиту з боку університету щодо надання допомоги з тренінгами та матеріально-технічним забезпеченням.

img_2321На заході були присутні іноземні фахівці: Кирил Мілев (громадянин Республіки Болгарія), старший радник з питань розслідування кіберзлочинності; Пало Март (громадянин Естонської Республіки), старший радник з питань розслідування організованої злочинності; Хейке Коттманн (громадянка Федеративної Республіки Німеччина), радник/тренер з питань кримінальних розслідувань, а також український представник КМЄС Богдан Денисенко, експерт з питань спеціалізованих правоохоронних органів.

img_2324Окрім цього, в заході брали участь керівники практичних підрозділів Одеської області за напрямом кібербезпеки, штабної організації та кримінального аналізу: Євгеній Рудковський, заступник начальника Управління організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування ГУНП в Одеській області; Олексій Волошко, начальник відділу кримінального аналізу ГУНП в Одеській області; Лев Лефтеров, начальник другого відділу Управління інформаційних технологій і програмування в Південному регіоні Департаменту кіберполіції України.

img_2331Перш за все гості були представлені ректору Одеського державного університету внутрішніх справ доктору юридичних наук генералу поліції третього рангу Івану Катеринчуку, який виразив надію на подальше плідне співробітництво КМЄС з ОДУВС.

Завідувач кафедри кібербезпеки та інформаційного забезпечення, керівник науково-дослідної лабораторії з проблемних питань кримінального аналізу кандидат юридичних наук майор поліції Карен Ісмайлов ознайомив присутніх з проектом навчально-практичного інформаційно-аналітичного центру, метою створення якого є повноцінне протистояння злочинності й реалізація теоретичних знань курсантів на практичних засадах: «Ми хочемо розвиватися, надавати якісні практичні знання курсантам у питаннях кримінального аналізу». img_2330Впродовж презентації було визначено роль аналітичного центру, його функції та значення для практичних підрозділів Національної поліції. img_2334Була наведена велика кількість прикладів участі курсантів в аналітичній роботі практичних підрозділів Національної поліції. «На даний момент ми цілодобово співпрацюємо з Департаментом кіберполіції, Управлінням кримінального аналізу Головного управління Національної поліції в Одеській області».

Окрім цього, гостей було ознайомлено з роботою центру моніторингу кіберпростору та науково-дослідної лабораторії з проблемних питань кримінального аналізу та продемонстровано виконання основних завдань, які спрямовані на реалізацію поставлених цілей.

Захід проведено у робочій та водночас дружній атмосфері, а належна його організація дозволили плідно попрацювати.

Перейти до вмісту