В ОДУВС вшанували пам’ять загиблих під час ліквіда...

В ОДУВС вшанували пам’ять загиблих під час ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС

news-photo

Сьогодні, 26 квітня, в Одеському державному університеті внутрішніх справ проведено низку тематичних заходів, присвячених подіям Чорнобильської техногенної катастрофи.

 

Представники університету поклали квіти до пам’ятника одеситам-чорнобильцям, вшанувавши безстрашний вчинок ліквідаторів наслідків аварії.

 

1.JPG

 

В рамках виховних годин для здобувачів вищої освіти були організовані лекції та перегляди відеофільмів про причини та наслідки аварії, а також про мужність та героїзм ліквідаторів, які працювали в зоні радіаційного забруднення та, ризикуючи власними здоров’ям і життям, ціною титанічних зусиль захистили людство від атомного лиха. 

 

2.JPG

 

Разом з цим, проведені екскурсії в музеї історії університету, де знаходиться стенд, історичні документи та пам’ятки тих подій.

 

3.JPG

 

Аварія на Чорнобильській АЕС призвела до однієї із найбільших техногенних та екологічних катастроф в історії людства. Низько схиляємо голови перед усіма, хто героїчно боровся із наслідками ядерної катастрофи. Їхній подвиг – назавжди в серцях українського народу.

 

4.JPG

 

5.JPG

 

6.JPG

 

7.JPG

 

8.JPG

 

9.JPG