• Українська
  • English
×

Заходи з нагоди 75-ї річниці трагедії Бабиного Яру

25 вересня 2016 року з метою вшанування жертв Голокосту під час Другої світової війни курсанти Одеського державного університету внутрішніх справ відвідали заходи, приурочені 75-й річниці трагедії Бабиного Яру, які були проведені працівниками Центральної міської бібліотеки ім. І. Франка спільно з артистами Одеської філармонії на базі Єврейського культурного центру «Бейт Гранд». 

 1474893637_555У програмі цього заходу об’єднали свої творчі можливості виконавці і колективи Єврейського Культурного центру «Бейт Гранд», волонтери БФ «Хесед Шаарей Ціон» та виконавці Одеської філармонії.

У концерті-реквіємі прозвучали проза і поезії, вокальні та хореографічні композиції, що відображають весь трагізм жахливого злочину фашизму на українській землі.

Довідково: війська нацистської Німеччини, що зайняли Київ під час Другої світової війни, використовували урочище Бабин Яр у північно-західній частині столиці як місце масових розстрілів цивільного населення. 29 вересня 1941 року за наказом окупаційної адміністрації усі громадяни єврейської національності були зобов’язані з’явитися до Бабиного Яру. До 30 вересня жертвами розстрілів стали 33 771 особа. Масові вбивства тривали аж до звільнення Києва від окупації: за офіційними даними у Бабиному Яру розстріляли близько ста тисяч киян, переважно євреїв.

Перейти до вмісту