• Українська
  • English
×

“ВИКОРИСТАННЯ СУЧАСНИХ ІНФОРМАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ В ДІЯЛЬНОСТІ НАЦІОНАЛЬНОЇ ПОЛІЦІЇ УКРАЇНИ”

3Вже доброю традицією стала участь наприкінці листопада студентсько-курсантського активу університету та науково-викладацького складу кафедри кібербезпеки та інформаційного забезпечення у щорічному Всеукраїнському науково-практичному семінарі «Використання сучасних інформаційних технологій в діяльності Національної поліції України». Так, 24 листопада 2017 року зазначений захід з використанням конференц-зв’язку skype відбувся на базі кафедри економічної та інформаційної безпеки Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ.

4Окрім вищих навчальних закладів системи МВС (Дніпро, Харків, Львів, Одеса), у заході взяли участь представники Департаменту Кіберполіції Національної поліції України, Управління Патрульної поліції м. Дніпро, Генеральної прокуратури та цивільні вищі навчальні заклади.

В межах семінару були розглянуті наступні питання:

  1. Використання інформаційних технологій в діяльності Національної поліції України.
  2. Забезпечення інформаційної безпеки.
  3. Проблеми фінансової та економічної безпеки.
  4. Інформаційно-правові проблеми безпеки.
  5. Правове регулювання забезпечення кібербезпеки в Україні.
  6. Попередження та розслідування кіберзлочинів.
  7. Інформаційно-аналітична діяльність.
  8. Підготовка фахівців для боротьби з кіберзлочинністю в Україні.
  9. Використання сучасних інформаційно-телекомунікаційних технологій у науковій та педагогічній діяльності.

1Окрім можливості обговорення наживо зазначених питань, науково-педагогічним складом кафедри кібербезпеки та інформаційного забезпечення Одеського державного університету внутрішніх справ також були направлені наступні наукові доповіді: завідувача кафедри к.ю.н. Ісмайлова К.Ю. «Шляхи оптимізації інформаційного забезпечення правоохоронних органів» та професора кафедри к.ю.н., доцента Форос Г.В. «Нормативно-правове забезпечення кібербезпеки».

Необхідно зазначити, що напередодні було розіслано авторам електронний збірник тез II Всеукраїнської науково-практичної конференції «Кібербезпека в Україні: правові та організаційні питання», яка відбулася 17.11.2017 року на кафедрі кібербезпеки та інформаційного забезпечення Одеського державного університеті внутрішніх справ. Більш детально зі збірником, який містить більш 100 доповідей, всі охочі можуть ознайомитися в репозитарії університету та на сторінці кафедри в соціальній мережі Facebook.

Перейти до вмісту