• Українська
  • English
×

Відзначення Дня Державного Прапора України в Одеському державному університеті внутрішніх справ

23 серпня 2017 року в ОДУВС відбулись урочисті заходи з нагоди вшанування одного з трьох символів нашої держави – Державного Прапора України. 

img_9413Згідно з Указом Президента України від 23 серпня 2004 року в нашій країні започатковано щорічне святкування Дня Державного Прапора України!

img_9408Прапор – це честь держави. Державний прапор України є офіційним державним символом України, її суверенітету та незалежності! Він символізує блакитне українське небо над золотою нивою та об’єднує людей різного віку і професій в боротьбі за свободу і незалежність, наповнює їх патріотичним почуттям обов’язку боронити свою Батьківщину. Під цим прапором Український народ на ввесь світ засвідчив своє прагнення до свободи, незалежності, гідного життя у єдиній сім’ї європейських народів.

img_9416В Одеському державному університеті внутрішніх справ свято шанують цей день та щорічно відзначають його урочистостями.

Тож сьогодні під час зборів особового складу вишу право підняти Державний прапор було надано курсанту 1-го факультету Володимиру Ткачуку, курсанту 2-го факультету  Владиславу Гріцішіну та курсантам 3-го факультету Олені Буркун та Карині Романчук,  які на теперішній час мають кращі результати  в навчанні.

img_9428Після урочистого підняття Українського стягу від імені ректора університету доктора юридичних наук генерала поліції третього рангу Івана Катеринчука курсантів-першокурсників, які вишикувались на стройовому плацу Одеського державного університету внутрішніх справ, та усіх присутніх із державним святом привітав проректор університету полковник поліції Олександр Поліщук: «З того часу, як над країною офіційно було піднято синьо-жовтий прапор, ми пережили кризи та підйоми, втрати й здобутки. Сьогодні Україна впевнено заявляє про себе на світовій арені, демонструє готовність до перетворень, до міжнародної інтеграції, до покращення рівня життя свого народу. А Державний Прапор – як символ єднання та слави нашої країни – уособлює у собі усі прагнення та надії Українського народу на краще майбутнє».

img_9434«То ж нехай синьо-жовтий стяг і надалі вселяє в серце кожного громадянина України гордість та спонукає на нові подвиги заради своєї Батьківщини. Від усього серця бажаю вам синього мирного неба, сімейного благополуччя, достатку, злагоди та успіхів у навчанні», – додав Олександр Поліщук.

Зауважимо, що в цей день керівництво університету також взяло участь в урочистому піднятті Державного стягу біля Одеської облдержадміністрації та на Думській площі, біля будівлі Одеської міської ради.

img_9442 img_9455 img_9458 img_9466 img_9467 img_9471 img_9480 img_9482 img_9478

Перейти до вмісту