• Українська
  • English
×

В ОДУВС СТВОРЕНО НАУКОВО-ДОСЛІДНУ ЛАБОРАТОРІЮ З ПРОБЛЕМНИХ ПИТАНЬ ПРОТИДІЇ НАРКОЗЛОЧИННОСТІ

Рішенням Вченої ради ОДУВС від 27 грудня 2017 року (протокол № 4) в Одеському державному університеті внутрішніх справ створено Науково-дослідну лабораторію з проблемних питань протидії наркозлочинності Навчально-наукового інституту заочного та дистанційного навчання.

Незаконний обіг синтетичних наркотичних засобів в Україні набуває все більш значних масштабів, стає досить серйозним соціальним чинником, який негативно впливає на стан здоров’я і благополуччя людей, розвиток суспільства в цілому. Різко збільшується кількість осіб, які вживають наркотичні засоби. Прогресуюче зловживання ними і різке зростання цін на такі засоби створюють сприятливі умови для формування організованих злочинних груп, які займаються нелегальним наркобізнесом. Стає реальністю включення у ці процеси міжнародної наркомафії та її злиття з внутрішніми злочинними угрупованнями, що призводить до появи, існування і розвитку наркомафії на території України. Все виразніше проявляється прагнення українських та іноземних наркоділків до «відмивання» коштів, здобутих від незаконного обігу наркотичних засобів.

З метою наукового, методологічного та науково-методичного забезпечення практичної діяльності правоохоронних  органів України з питань протидії наркозлочинності в ОДУВС створено Науково-дослідну лабораторію з проблемних питань протидії наркозлочинності. До складу лабораторії увійдуть провідні науковці навчального закладу, які мають практичний досвід правоохоронної діяльності.

 

 

Перейти до вмісту