• Українська
  • English
×

В Одеському державному університеті внутрішніх справ відбулись практичні заняття зі спеціалістами-вибухотехніками Національної поліції України

img_5615

Сьогодні, 21 грудня 2016 року, на території навчального військово-спортивного комплексу Одеського державного університету внутрішніх справ були проведені практичні заняття зі спеціалістами-вибухотехніками Національної поліції України.

З 12 до 24 грудня 2016 року 30 фахівців підрозділів вибухотехнічної служби з усієї України проходять курси підвищення кваліфікації на базі нашого вищого навчального закладу.

img_5625img_5603Аби максимально наблизити умови навчання до реальних, закріплення теоретичних знань проходило в полігонних умовах, куди прибув особисто ректор університету доктор юридичних наук генерал поліції третього рангу Іван Катеринчук, а також проректор ОДУВС – директор навчально-наукового інституту заочного та дистанційного навчання підполковник поліції Андрій Холостенко та начальник вибухотехнічного відділу Головного управління Національної поліції в Одеській області підполковник поліції Тарас Кравченко.

Теоретична частина курсу була спрямована на висвітлення досвіду вибухотехнічних підрозділів України та країн світу, які беруть активну участь у заходах спрямованих на протидію злочинній (терористичній) діяльності з використанням вибухових пристроїв, а вже під час практичних занять слухачі мали змогу провести спеціальні вибухотехнічні роботи, які включали в себе електричний та вогневий способи підриву, виготовлення та приведення в дію зарядів малої потужності та використання гідродинамічного руйнівника (гідрогармати).

img_5594img_5593«Підвищення кваліфікації спеціалістів-вибухотехніків Національної поліції України є дуже актуальним на сьогодні, адже у своїй професійній діяльності вони стикаються з низкою питань, які потребують розширення базових знань і розвиток вмінь, необхідних для ефективного вирішення завдань професійної діяльності», – зазначив Іван Катеринчук.

«Тому така організація професійної підготовки слухачів курсів підвищення кваліфікації спеціалістів-вибухотехніків надасть можливість забезпечити на високому рівні особисту безпеку, запобігти травмуванням та загибелі оточуючого населення, приймати обґрунтовані виважені рішення з пошуку, розрядження і знешкодження вибухових пристроїв і речовин», – додав ректор університету.

img_5608На завершення навчання кожен з присутніх мав змогу отримати від компетентних фахівців консультації та відповідні роз’яснення на поставлені запитання.

Слід зазначити, що за результатами навчання слухачі отримують знання про основні засади розвитку та вдосконалення діяльності спеціалістів-вибухотехніків Національної поліції України, складуть іспити та отримують свідоцтва про закінчення курсів підвищення кваліфікації.

img_5636img_5645img_5621

 

Перейти до вмісту