• Українська
  • English
×

Участь працівників Херсонського факультету ОДУВС у підвищенні кваліфікації слідчих, дільничних офіцерів поліції та патрульних поліцейських

Ефективне виконання завдань, покладених на слідчих, дільничних офіцерів поліції та патрульних поліцейських у сучасних умовах, вимагає підвищення якості їх спеціальної та професійної підготовки.

1-trening-uchastkНа початку 2016–2017 навчального року на базі Херсонського факультету Одеського державного університету внутрішніх справ було організовано курси підвищення кваліфікації для слідчих, дільничних офіцерів поліції та патрульних поліцейських. Так, з 15 вересня до 28 грудня 2016 року підвищили кваліфікацію 4 групи дільничних офіцерів поліції, 11 груп патрульних поліцейських та 6 груп слідчих. З січня по лютий 2017 року заплановано підвищення кваліфікації декількох навчальних груп слідчих ГУНП у Херсонській області.

У роботі курсів підвищення кваліфікації активно брали участь працівники кафедри професійних та спеціальних дисциплін Херсонського факультету, зокрема: завідувач кафедри А.С. Беніцький, професор кафедри Р.В. Бараненко, доцент кафедри О.В. Темніков та викладачі кафедри: О.М. Соловей, В.С. Щирська, К.Ю. Дамбітова та О.Я. Галаган. Разом з представниками практичних підрозділів ГУНП у Херсонській області вони поділилися знаннями та передовим досвідом у сферах охорони прав і свобод людини, інтересів суспільства та держави, протидії злочинності, підтримання публічної безпеки і порядку, а також надання поліцейських послуг тощо.

3-kursi-pidv-kval-grudУ рамках реалізації програми підвищення кваліфікації слідчих, дільничних офіцерів поліції та патрульних поліцейських викладачі кафедри реалізовували новітні педагогічні технології, спрямовані на передачу, засвоєння, збільшення і використання знань, умінь, які формують професійну компетентність.

Викладачі кафедри допомогли слухачам опанувати спеціальні та професійні дисципліни, передбачені навчальним планом, для того, щоб слухачі могли ефективно виконувати свої службові обов’язки. Значну увагу було надано проблемам кваліфікації злочинів, протидії торгівлі людьми, верховенства права, затримання особи, попередженню насильства в сім’ї, безпеці роботи з інформацією, питанням криміналістичної реєстрації, антикорупційному законодавству, а також основам кримінального аналізу, загальним засадам міжнародного співробітництва, негласним слідчим (розшуковим) діям, особливостям використання спеціальних знань під час досудового розслідування, тимчасовому доступу до речей і документів тощо. Жваве обговорення навчального матеріалу та конструктивні ідеї сприяли ефективній роботі під час тренінгів.

По завершенню навчання слухачі складали підсумковий комплексний екзамен.

Проведення курсів підвищення кваліфікації є продовженням державної політики у галузі вищої освіти щодо реалізації положень Болонської декларації та створення умов для освіти протягом життя. Виконання програми з підвищення кваліфікації та перепідготовки правоохоронців зміцнює зв’язки між вищими навчальними закладами із специфічними умовами навчання та практичними підрозділами Національної поліції України.

Перейти до вмісту