• Українська
  • English
×

У Херсонському факультеті ОДУВС відбувся науково-теоретичний семінар

07 листопада 2016 року на кафедрі професійних та спеціальних дисциплін Херсонського факультету Одеського державного університету внутрішніх справ за участю професорсько-викладацького складу кафедри, курсантів та студентів факультету відбувся науково-теоретичний семінар на тему «Основні напрями і міжнародно-правовий механізм використання комунікаційних систем навігації».

З вітальним словом до учасників звернувся керівник науково-теоретичного семінару Тємніков О.В., к.ю.н., доцент кафедри професійних та спеціальних дисциплін, який окреслив мету та завдання семінару, розповівши про важливість здійснення правового аналізу функціонування систем навігації в умовах розвитку сучасних технологій і суспільних відносин.

2016-list-nauch-sem-2Основним доповідачем науково-теоретичного семінару була Галаган О.Я., викладач кафедри професійних та спеціальних дисциплін, яка детально розглянула питання щодо областей функціонування комунікаційних систем навігації, їх значення для усіх країн світу, проаналізувала, за яких умов процедура здійснення навігаційного моніторингу вважається правомірною, та навела ряд прикладів, у яких ця процедура порушує право людини на повагу до її особистості. Галаган О.Я. наголосила на важливості забезпечення права особи на приватність в умовах супутникового навігаційного моніторингу, і вказала на позитивну динаміку ряду країн у розробці міжнародно-правових норм для регулювання функціонування навігаційних систем.

Після доповіді учасники семінару задали питання доповідачу та взяли участь в обговоренні проблем удосконалення національного законодавства у галузі забезпечення функціонування комунікаційних систем навігації.

Наприкінці науково-теоретичного семінару, із заключним словом та підбиттям підсумків, до учасників звернувся завідувач кафедри професійних та спеціальних дисциплін, кандидат юридичних наук, професор, полковник поліції Беніцький А.С., який подякував доповідачу за цікаву та інформативну доповідь, погодився із міркуванням Галаган О.Я. відносно того, що розвиток комунікаційних систем навігації, незважаючи на надання корисних можливостей, у багатьох галузях функціонування людини несе непомітну, але досить серйозну загрозу приватності особи. Також Беніцький А.С. наголосив на важливості проведення аналогічних досліджень, запропонував курсантам та студентам брати активну участь у науковій роботі кафедри.

Перейти до вмісту