• Українська
  • English
×

Студенти Одеського державного університету внутрішніх справ відвідали Київський районний суд м. Одеси

15 лютого 2016 року студенти 1 курсу Одеського державного університету внутрішніх справ у рамках проведення «Дня відкритих дверей» відвідали Київський районний суд міста Одеси.

Про історію та сучасність Київського районного суду м. Одеси, особливості суддівської професії та найцікавіші справи зі своєї практики студентам розповіли судді Ігор Борщов та Оксана Куриленко. Студенти ж, у свою чергу, активно ставили питання про діяльність суду, права та обов’язки суддів при здійсненні правосуддя.

Студентам, які є майбутніми юристами, роз’яснили права та обов’язки в судовому засіданні, правовий статус сторін у кримінальному, цивільному та адміністративному провадженнях. Судді звернули увагу на форму та зміст позовних заяв, які подаються до суду, а також юрисдикцію та підсудність справ.

Студенти поцікавилися кількістю виправдальних вироків, винесених Київським районним судом м. Одеси та можливістю проходження практики в суді.

1455630230_8

Після змістовної бесіди з суддями, студенти зустрілися з головою Київського районного суду м. Одеси Сергієм Чванкіним.

Консультант суду Ольга Карагіоз провела для студентів екскурсію по приміщенню суду, яка розпочалась з канцелярії суду, де присутні дізналися про реєстрацію та рух документів, що надходять до суду.

Студенти ознайомилися з роботою кімнати прийому громадян, де трьома співробітниками суду приймаються та реєструються позовні заяви.

Також відвідали кримінальну, адміністративну та цивільну канцелярії, де їх було ознайомлено з особливостями роботи.

Студенти спостерігали за тим, як в інформаційному центрі суду громадянам надаються відповіді на їх запитання стосовно розгляду справ.

На завершення заходу студенти висловили щирі слова вдячності працівникам суду за зустріч та виявили бажання відвідати в майбутньому судові засідання.

Перейти до вмісту