• Українська
  • English
×

ПРОТИДІЯ НАРКОЗЛОЧИННОСТІ: НАВЧАЛЬНО-МЕТОДИЧНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ

26 січня 2018 року в Одеському державному університеті внутрішніх справ відбулося засідання Навчально-методичної ради з питань підготовки кадрів для підрозділів протидії наркозлочинності Національної поліції України.

На порядку денному – виконання рішення Робочої наради з керівниками закладів освіти МВС України від 12.12.2017 р. та Доручення ОДУВС від 18.12.2017 р. № 101 «Про розроблення навчально-методичного забезпечення з підготовки кадрів для підрозділів протидії наркозлочинності НПУ».

Головуючий – перший проректор державного університету полковник поліції Сергій Албул доповів про те, що 23 січня 2018 р. в ОДУВС відбулася спільна нарада з представниками практичних підрозділів Національної поліції України, на якій детально розглядалися питання щодо адаптації змісту тематичних планів профільних навчальних дисциплін до сучасних вимог підготовки кадрів для підрозділів протидії наркозлочинності Національної поліції України; визначення наповнення лабораторій та спеціалізованих аудиторій необхідними навчальними матеріалами, а також визначення шляхів реалізації Концепції освітньої діяльності університету з підготовки кадрів для підрозділів протидії наркозлочинності Національної поліції України.

Сергій Албул наголосив, що на сьогодні в Одеському державному університеті внутрішніх справ вже створено дев’ять спеціалізованих об’єктів з наочними матеріалами та навчально-імітуючими засобами навчання за напрямом підготовки кадрів для підрозділів протидії наркозлочинності Національної поліції України.

З метою забезпечення процесу якісної підготовки працівників для підрозділів протидії наркозлочинності сучасними навчально-методичними матеріалами, на засіданні були розглянуті та рекомендовані до друку низка нових видань, підготовлених науково-педагогічним складом кафедр, зокрема:

– «Злочини у сфері обігу наркотичних речовин, їх аналогів або прекурсорів: тактика проведення окремих слідчих (розшукових) та негласних слідчих (розшукових) дій»;

– «Ознаки і симптоми вживання наркотичних засобів та психотропних речовин»;

– «Кримінально-правова кваліфікація злочинів у сфері обігу наркотичних речовин, їх аналогів або прекурсорів».

Під час засідання було обговорено проекти навчального плану підготовки кадрів за ступенем вищої освіти «бакалавр» за напрямом протидії наркозлочинності, тематичних планів кафедр з навчальних дисциплін, а також навчальної програми спеціалізації та підвищення кваліфікації кадрів підрозділів протидії наркозлочинності.

Перейти до вмісту