• Українська
  • English
×

Представники ОДУВС вшанували пам’ять жертв Голокосту

img_918527 січня 2017 року відбулась церемонія покладання квітів та вінків до пам’ятника жертвам Голокосту у Прохоровському сквері.

img_9227Участь у заходах, присвячених Міжнародному дню пам’яті жертв Голокосту, взяли керівники міста та області, представники духівництва, ветеранських організацій та громадськості, а також ректор Одеського державного університету внутрішніх справ доктор юридичних наук генерал поліції третього рангу Іван Катеринчук.   

Приєднавшись до всього світу, одесити вшанували пам’ять жертв тих сумних подій саме у Прохоровському сквері, адже звідти в роки окупації відправлялися до нацистських концтаборів одеські євреї.

img_9203Під звуки військового оркестру учасники заходу поклали до пам`ятного знаку квіти. Віддаючи данину загиблим, маршем пройшла рота почесної варти. На завершення церемонії прозвучав Гімн України.

Зазначимо, що саме 27 січня 1945 року Радянська Армія визволила в’язнів найбільшого нацистського табору img_9201смерті Аушвіц-Біркенау в Освенцімі. За час існування цього концтабору в ньому загинуло, за різними оцінками, від 1,5 до 2,2 млн. людей.

Тож, оголосивши 27 січня Міжнародним днем пам’яті жертв Голокосту, Генеральна Асамблея ООН закликала держави-члени розробити просвітницькі програми, щоби наступні покоління зберегли пам’ять про цю трагедію з метою запобігання в майбутньому актам геноциду і охороняти, як пам’ятки історії, місця, де відбувалися масові вбивства євреїв.

Перейти до вмісту