• Українська
  • English
×

ОДУВС відвідали представники Проекту «ДІЯ-ЄС» в Україні

24 вересня до Одеського державного університету внутрішніх справ завітали регіональний координатор Проекту «ДІЯ-ЄС: Заходи ЄС з питань протидії наркотикам та організованій злочинності, інтенсивне співробітництво та нарощування потенціалу для боротьби з організованою злочинністю у сфері наркоторгівлі вздовж героїнового маршруту» Хосе Мануель Колодрас та менеджер проекту Марія Гастон Бетран.

Загальна мета Проекту «ДІЯ-ЄС» – сприяти запобіганню та ефективній боротьбі з організованою злочинністю, у тому числі із незаконним обігом наркотиків вздовж так званого «героїнового маршруту».

У зустрічі взяли участь проректор університету полковник поліції Андрій Холостенко, завідувач науково-дослідної лабораторії з проблемних питань протидії наркозлочинності підполковник поліції Ігор Горбаньов, завідувач науково-дослідної лабораторії з проблемних питань кримінального аналізу майор поліції Карен Ісмайлов та регіональний координатор «Програми обміну поліцейськими – 2018» СEPOL Володимир Пядишев.

Під час робочої зустрічі іноземними фахівцями було проінформовано присутніх про заходи Проекту «ДІЯ-ЄС» в Україні, а також визначено напрями подальшої співпраці.

Разом з цим, обговорювались питання проведення на базі Одеського державного університету внутрішніх справ тренінгів для науково-педагогічного складу вишу, а також працівників підрозділів протидії наркозлочинності Національної поліції України.

Слід відзначити, що проект «ДІЯ-ЄС» направлений на створення можливостей для збільшення регіональної та міжрегіональної співпраці і координації між правоохоронними органами у сфері протидії організованій злочинності і наркотрафіку вздовж героїнового маршруту, а також на підтримку розроблення наркополітики і заходів зі зменшення попиту на наркотики.

Перейти до вмісту