• Українська
  • English
×

Одеський державний університет внутрішніх справ відвідав представник поліції Литви

З 11 по 15 вересня 2017 року в рамках «Програми обміну поліцейськими 2017» Європейського поліцейського коледжу (CEPOL) Одеський державний університет внутрішніх справ відвідав старший слідчий відділення дослідження вогнепальної зброї, вибухових речовин та пристроїв криміналістичного центру поліції Литви Андрюс Олекас.

dsc_0013У ході візиту відбувся ряд робочих зустрічей з керівництвом ОДУВС, зокрема з проректором університету підполковником поліції Андрієм Холостенком та проректором університету полковником поліції Олександром Поліщуком.

Литовський гість ознайомився зі структурою та матеріальною базою університету, як типового ВНЗ поліцейської системи освіти України.

dsc_0017Андрюс Олекас взяв активну участь у науково-практичному семінарі кафедри криміналістики, судової медицини та психіатрії з проблематики особливостей протидії кримінальним проявам у Литві та Україні.

dsc_0032Також були обговорені напрямки реформування МВС України та подальшого широкого упровадження європейських стандартів у практику органів правопорядку.

За період візиту Андрюс Олекас відвідав навчальні заняття професора кафедри криміналістики, судової медицини та психіатрії підполковника поліції Ігоря Горбаньова, а також координатора програми CEPOL в Україні, професора кафедри кібербезпеки та інформаційного забезпечення Володимира Пядишева.

Гостю було продемонстровано можливості мультимедійного тиру та передовий винахід співробітників університету – приціл телевізійний для вогнепальної зброї «Мигдаль – 2АК».

dsc_0023Андрюс Олекас за планом візиту ознайомився з роботою Кінологічного центру при ГУНП в Одеській області, а також Одеського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України.

Відбувся обмін корисним досвідом та провідними здобутками у різних сферах діяльності систем органів правопорядку Литви та України.

Перейти до вмісту