• Українська
  • English
×

Одеські вчені взяли участь у Всеукраїнському науковому заході, присвяченому вдосконаленню системи протидії злочинності

У період з 02 по 04 березня 2017 року доктори юридичних наук, доценти Андрій Бабенко та Віктор Конопельський, за запрошенням ініціаторів заходу, представили Одеський державний університет внутрішніх справ на Всеукраїнській науково-практичній конференції «Актуальні проблеми кримінального права, процесу, криміналістики та оперативно-розшукової діяльності», яка відбулася у Національній академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького. Науковий захід став значимою подією у вітчизняній науці і широко висвітлювався у засобах масової інформації.  

На конференції були присутні: провідні науковці із 42 вищих навчальних закладів, 8 наукових центрів та 21 організації України, представники Адміністрації Президента України, Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки й оборони, Інституту законодавства Верховної Ради України, Інституту Служби зовнішньої розвідки України, Адміністрації Державної прикордонної служби України, Міністерства внутрішніх справ України, Національної гвардії України, Служби безпеки України, Державної фіскальної служби України, Головних управлінь юстиції та Національної поліції в Хмельницькій області, Військової прокуратури Хмельницького гарнізону, а також провідних юридичних вищих навчальних закладів і наукових установ України.

Одеські вчені взяли участь у обговоренні актуальних проблем кримінального права, процесу, криміналістики та оперативно-розшукової діяльності, в узагальненні наукового і практичного досвіду їх вирішення, отримали сучасні знання з цих питань.

Крім цього, науковці ОДУВС представили результати своїх досліджень, присвячені вдосконаленню системи запобігання злочинності. Так, Віктор Конопельський виступив із науковою доповіддю, у якій запропонував шляхи вдосконалення пенітенціарної системи України, висловив пропозиції з покращення профілактики рецидивної злочинності серед засуджених.

dsc_0080У свою чергу, Андрій Бабенко запропонував результати дослідження географії злочинності в Україні, навів приклади ефективного використання сучасних методик (Gis- та Geo- технологій) вивчення територіальних особливостей і детермінації злочинності.

dsc02054Важлива роль Віктором Конопельським та Андрієм Бабенком була приділена обговоренню питань взаємодії прикордонної служби з іншими правоохоронними органами в умовах загострення криміногенної обстановки. Представники Одещини погодилися із докторами наук, професорами Т.А.Денисовою, О.Г. Колбом та Н.А.Орловською щодо необхідності виділення проблеми протидії регіональної злочинності у прикордонних областях в якості перспективного напрямку наукових досліджень та висловили свої думки із цього приводу.

Доповіді докторів наук Андрія Бабенка та Віктора Конопельського викликали зацікавленість серед наукової спільноти та працівників практичних правоохоронних органів, обумовили цікаві дискусії і обговорення. Одеські вчені із задоволенням поділилися своїм науково-практичним досвідом і здобутками із учасниками конференції, зав’язали міцні ділові стосунки із представниками інших державних та наукових закладів.

Перейти до вмісту