• Українська
  • English
×

Навчально-методичний тренінг в ОДУВС «Реагування на звернення осіб, постраждалих від насильства»

img_8493В рамках реалізації Координатором проектів ОБСЄ в Україні пілотного проекту «ПОЛІНА» Національної поліції України 06-07 листопада в Одеському державному університеті внутрішніх справ проведено тренінг «Реагування на звернення осіб, постраждалих від насильства» для операторів «102» та оперативних чергових територіальних відділів поліції.

img_8478Навчально-методичний тренінг проводиться з метою формування розуміння поняття «ґендерно зумовлене насильство», з особливою увагою до домашнього насильства, вміння ідентифікувати та реагувати на випадки домашнього насильства.

img_8480Завданнями тренінгу є:

– формування розуміння різноманітностей видів ґендерно зумовленого насильства, з особливою увагою до домашнього насильства;

– формування навичок ідентифікації постраждалих від ґендерно зумовленого насильства, в т.ч. домашнього насильства;

img_8499– опрацювання механізму реагування, спілкування, виявлення потреб, та перенаправлення постраждалих від ґендерно зумовленого насильства.

На початку тренінгу з вітальним словом до усіх присутніх звернулися начальник управління превенції Департаменту превентивної діяльності Національної поліції України Андрій Лабунь та Асистент проектів Відділу людської безпеки Координатора проектів ОБСЄ в Україні Ольга Войтович.

img_8481Далі проведення навчально-методичного тренінгу передбачало обговорення понять ґендеру та насильства в сім’ї, поняття ґендерно зумовленого насильства, його причин та наслідків, а також масштабів цього явища в Україні та світі тощо. Також увагу учасників тренінгу було звернено на вивчення міжнародного та українського законодавства, що регламентує відповідальність за вчинення насильства.

img_8502У якості слухачів участь у тренінгу беруть працівники ГУНП в Одеській області, для яких питання щодо реагування та запобігання домашньому насильству розкривали викладачі з громадської організації «Ла-Страда Україна» – Катерина Бороздіна та Альона Кривуляк.

По завершенню тренінгу проректор Одеського державного університету внутрішніх справ полковник поліції Олександр Поліщук вручив всім учасникам навчального курсу сертифікати про проходження навчання.

Аналогічний тренінг буде проведено в ОДУВС 09-10 листопада.

Перейти до вмісту