• Українська
  • English
×

Міжнародна науково-практична конференція в ОДУВС

10 листопада 2017 року в Одеському державному університеті внутрішніх справ відбулась ІV Міжнародна науково-практична конференція «Стан та перспективи розвитку адміністративного права України». 

img_8534У роботі конференції взяли участь провідні науковці із навчальних та наукових закладів нашої держави та ближнього зарубіжжя, серед яких учені в галузі адміністративного та адміністративно-процесуального права, представники судової влади та правоохоронних органів, а також представники науково-педагогічного складу нашого університету, студенти, аспіранти, ад’юнкти та докторанти.

img_8549Основні напрями роботи наукового заходу – це: «Адміністративне право України в сучасних умовах державотворення», «Адміністративний процес та адміністративні процедури у парадигмі права», «Правове та організаційне забезпечення діяльності Національної поліції України» та «Проблематика викладання дисциплін адміністративно-правового спрямування».

img_8535На початку заходу до гостей та учасників конференції зі вступною промовою та привітаннями звернувся ректор університету доктор юридичних наук генерал поліції третього рангу Іван Катеринчук. Він наголосив на тому, що у сучасних умовах багато дискусій точиться навколо напрямів розвитку науки адміністративного права, перспективний напрям розвитку якої пов’язаний, у першу чергу, з трансформацією уявлень  і поглядів  відносно предмета адміністративного права, формуванням окремого предмета Адміністративно-процесуальне право, розробкою концептуальних підходів до удосконалення адміністративної процедури.

img_8539Ректор університету зазначив, що головна мета конференції – вироблення наукових та практичних пропозицій щодо удосконалення адміністративного законодавства, діяльності органів публічної адміністрації в сучасних умовах, спрямованих на забезпечення реалізації й захисту прав людини.

img_8528«Обговорювані на сьогоднішній конференції ідеї та рекомендації сприятимуть подальшому розвитку теорії адміністративного права та адміністративного процесу, удосконаленню адміністративного законодавства, системи органів публічної адміністрації та їх функціонування», – додав Іван Катеринчук, побажавши всім учасникам  конференції цікавих дискусій та плідної роботи.

img_8547У ході обговорення проблематики конференції слово для виступу було надано завідувачу кафедри адміністративного та господарського права Запорізького національного університету доктору юридичних наук, професору Валерію Колпакову, який у своїй доповіді торкнувся теми актуальності навчальної дисципліни «Адміністративне право» для юридичної освіти.

Професор кафедри адміністративного права Київського національного університету імені Тараса Шевченка доктор юридичних наук, професор, заслужений юрист України Анатолій Берлач поділився з присутніми думками з приводу відповідальності суб’єктів публічної адміністрації за порушення прав, свобод та інтересів фізичних осіб, а також прав та інтересів юридичних осіб.

img_8537У цей день із доповідями також виступили завідувач кафедри адміністративного права та адміністративного процесу Національної академії внутрішніх справ України доктор юридичних наук, професор, заслужений юрист України Оксана Кузьменко; Головний науковий співробітник Інституту законодавства Верховної Ради України доктор юридичних наук, професор Сергій Кузніченко; професор кафедри кібербезпеки та інформаційного забезпечення ОДУВС доктор юридичних наук, професор Володимир Грохольський та інші науковці. img_8545

Далі учасники конференції продовжили свою роботу у форматі дискусійної платформи «Проблематика викладання дисциплін адміністративно-правового спрямування».

Наостанок у рамках «Живої бібліотеки» вихованці університету мали можливість особисто поспілкуватися з провідними науковцями в галузі адміністративного та адміністративно-процесуального права.

За матеріалами ІV Міжнародної науково-практичної конференції «Стан та перспективи розвитку адміністративного права України» видано збірник тез, у якому висвітлено результати наукових досліджень учасників даного заходу.

Перейти до вмісту