• Українська
  • English
×

Курсанти університету зустрілися із захисником нашої держави Русланом Пустовойтом

img_1778Сьогодні, 15 січня, в Одеському державному університеті внутрішніх справ пройшла зустріч курсантів першого курсу із захисником нашої держави Русланом Пустовойтом (позивний «Паук»). Це український доброволець, розвідник, учасник російсько-української війни.

img_1768На початку зустрічі ректор університету В’ячеслав Аброськін розповів курсантам, що Руслан Пустовойт є народним героєм України, нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеню, служив у 54 окремому розвідувальному батальйоні Збройних Сил України, двічі поранений.

«Я хочу, щоб майбутні офіцери поліції були готові захищати нашу країну у будь-якій ситуації, і у випадку агресії ворога могли покласти своє життя за нашу Батьківщину», – наголосив В’ячеслав Аброськін.

Гість нашого вишу розповів про події на сході України, про важкі обставини війни, про переживання військовослужбовців, в очах яких кожного дня можна побачити велике бажання жити.

img_1745Ці люди цінують кожну мить та впевнені, що все в наших руках і, якщо хочеш змінити світ, то в першу чергу потрібно подивитись у дзеркало та почати з себе.

img_1714Руслан Пустовойт розповів курсантам притчу про мудреця та метелика: «Йде звичайний чоловік, спіймав метелика і, тримаючи між долонями, хотів його притиснути, аж назустріч йому мудрець. Чоловік вирішив поцікавитися у наймудрішого, живий цей метелик чи мертвий. А Мудрець думає: «Якщо я скажу, що метелик живий, чоловік притисне його своїми долонями і той помре, а якщо скажу, що метелик мертвий, тоді чоловік розкриє долоні і метелик полетить». Тому мудрець сказав чоловікові: «Все в руках твоїх і тобі вирішувати, живий цей метелик чи мертвий. Все залежить від тебе».

Звертаючись до курсантів, захисник нашої держави зазначив: «Ви – фундамент нашого життя і те, що в вас буде закладено, те й буде. Якщо ви бажаєте щось змінити, завжди дивіться у дзеркало. Починайте зміни з самого себе і тоді світ зміниться по відношенню до вас. Думайте через серце, не поспішайте приймати рішення, зазирніть у середину, там всі відповіді. Пропустіть це через себе і відповідь сама прийде. Так потрібно жити і допомагати тим, хто поряд».

 img_1771  img_1766 img_1764 img_1763 img_1755  img_1743 img_1737  img_1699 img_1687 img_1680 img_1665 img_1663 img_1659 img_1650 img_1649 img_1644 img_1637 img_1636

Перейти до вмісту