• Українська
  • English
×

КРИМІНАЛІСТИКА: ПРАКТИЧНЕ СПРЯМУВАННЯ ПІДГОТОВКИ СУЧАСНИХ ПОЛІЦЕЙСЬКИХ

В Одеському державному університеті внутрішніх справ відбулася оперативна нарада з науково-педагогічним складом кафедри криміналістики, судової медицини та психіатрії факультету № 3.

На сучасному етапі реалізації Стратегії реформування органів внутрішніх справ України, схваленої розпорядженням Кабінету Міністрів України №1118-р від 22.10.2014, питання підготовки поліцейських набуває особливого значення. Від рівня професійної підготовки поліцейських значною мірою залежить ефективне виконання покладених на Національну поліцію завдань та зміни у поліцейській діяльності.

З огляду на існуючу необхідність підвищення якості підготовки фахівців для Національної поліції, зміну традиційних підходів до проблем професійної освіти, імплементацію елементів зарубіжних моделей підготовки поліцейських, сьогодні існує потреба на державному рівні розробити і реалізувати нову модель підготовки поліцейських в освітніх установах різного рівня.

Саме тому, на порядку денному оперативної наради було винесено питання практичного спрямування підготовки майбутніх поліцейських під час викладання навчальних дисциплін кафедри.

Перший проректор державного університету полковник поліції Сергій Албул зазначив, що якість професійної підготовки знаходиться у прямій залежності від форм і методів навчання, які обираються для реалізації педагогічних цілей. Ці форми та методи повинні бути професійно-орієнтованими, допомагати майбутньому поліцейському прогнозувати свій розвиток з урахуванням власних індивідуальних якостей, визначити головну мету й цілі кожного етапу, методи та технології досягнення професіоналізму.

Під час наради було визначено необхідність виключно практичного спрямування викладання дисциплін кафедри та запровадження ситуативних комплексних практичних занять, під час яких курсанти – майбутні поліцейські мали б можливість набуття та вдосконалення вмінь та навичок у процесі виконання оперативно-службових завдань в умовах, максимально наближених до реальних.

Перейти до вмісту