• Українська
  • English
×

Книжкова виставка в ОДУВС до Міжнародного дня ненасильства

2 жовтня 2017 року в загальній бібліотеці Одеського державного університету внутрішніх справ було організовано книжкову виставку, присвячену Міжнародному дню ненасильства.

Міжнародний день ненасильства (Міжнародний день боротьби проти насилля) відзначається щорічно відповідно до рішення Генеральної Асамблеї ООН від 15 липня 2007 року. Приурочений до дня народження індійського лідера руху за незалежність та засновника ідеї ненасилля Махатми Ганді. Протягом життя Ганді залишався вірним своїм переконанням стосовно ненасилля, навіть, в умовах жорстоких утисків і перед лицем найважчих випробувань. Він був переконаний у тому, що «справедливі засоби ведуть до справедливих цілей», тобто не можна побудувати миролюбиве й повноцінне суспільство за допомогою насилля. Якщо в його фундаменті лежатиме не свобода і мир, а щось інше, то нічого доброго з того не вийде і жодні лозунги й обґрунтування тут не допоможуть.

Резолюція була винесена на розгляд Генеральної асамблеї індійським Міністром з міжнародних справ Анандом Шармою від імені 140 країн.

Міжнародний день боротьби проти насилля слугує додатковим приводом для пропаганди ненасилля шляхом просвітницької та суспільно-роз’яснювальної роботи.

Бажаючі можуть ознайомитись з виставкою у приміщенні бібліотеки.

Перейти до вмісту