• Українська
  • English
×

Книжкова виставка до свята Христового Воскресіння

У читальному залі загальної бібліотеки Одеського державного університету внутрішніх справ оформлено тематичну книжкову виставку до свята Христового Воскресіння.

Христове Воскресіння, або Великдень – це найголовніше церковне свято, яке відзначається і православними, і католиками, тобто усім християнським світом. День Воскресіння Христового є символом вічного Життя, перемоги над Смертю та очищення від гріхів.

Великдень 2018 року відзначатиметься 8 квітня. Традиційно цим світлим святом завершується Великий піст, який у 2018 році триває з 19 лютого по 7 квітня, і під час якого православні дотримуються строгих обмежень в їжі, намагаються очиститися від гріхів, переосмислити своє духовне життя.

Саме ж свято світлого Великодня незмінно супроводжується ароматами здобної випічки, нарядними великодніми пасками, писанками, крашанками, символічними фігурками кроликів і ягнят, урочистими церковними всеношними службами, традиціями ходити одне до одного в гості і христосатися зі словами: “Христос Воскрес!” – “Воістину Воскрес!”.

Перейти до вмісту