• Українська
  • English
×

День Соборності України є символом утвердження єдності народу

img_9837img_9851День Соборності — свято України, що відзначається щороку 22 січня в день проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році.

З цієї нагоди, ректор Одеського державного університету внутрішніх справ доктор юридичних наук генерал поліції третього рангу Іван Катеринчук разом з керівництвом міста та області, Військово-морських Сил, Збройних Сил України, представниками духівництва та громадськості, взяли участь в урочистому покладанні квітів до пам’ятника Т.Г.Шевченка, що супроводжувалось виконанням гімну.

img_9849img_9855Нагадаємо, що об’єднанню України передувало підписання 22 січня 1918 року Четвертого універсалу Центральної Ради, яким Українську народну республіку проголошено суверенною і незалежною державою. Західноукраїнську Народну Республіку було проголошено у листопаді 1918 року.

Цього дня Державний Прапор України піднято на адміністративних будівлях підприємств, установ і організацій, а також на житлових будинках міста.

Перейти до вмісту