• Українська
  • English
×

Благодійні заходи курсантів ОДУВС

11 листопада 2016 року курсанти Одеського державного університету внутрішніх справ добровільно з власної ініціативи черговий раз здали кров для бійців, постраждалих внаслідок поранень в зоні АТО.

img_143419-ро курсантів 2-го, 3-го та 4-го курсів з самого ранку, сповнені сил та енергії, у супроводі заступника начальника відділу організації служби ОДУВС майора поліції Олександра Домбрована завітали до станції переливання крові Дорожньої лікарні Одеської залізниці.

Наші вихованці вже без зайвих настанов проходять усі підготовчі процедури перед здачею крові, адже досить часто беруть участь у подібних заходах, допомагаючи пораненим бійцям, які перебували в зоні АТО.

777Щоразу донори віддають до станції переливання біля дев’яти літрів крові, рятуючи при цьому не одне життя, адже на сьогоднішній день не завжди вистачає біологічного матеріалу під час проведення планових операцій чи в інших непередбачуваних ситуаціях. Розуміючи це, наші вихованці досить часто проявляють таку ініціативу, зазначаючи, що вони прагнуть і мають змогу допомогти людям, які цього потребують.

Слід відмітити, що здача крові – це корисна справа не лише у рамках благодійності, але й для самого донора, адже така процедура: надає стійкість організму при крововтратах, стимулює кровотворення і оновлення організму, тим самим продовжує молодість, виступає профілактикою захворювань серцево-судинної системи, а головне те, що донори, які регулярно здають кров – живуть в середньому на 5-8 років довше середньостатистичної людини.

Тож, долучаючись до такої доброї справи курсанти ОДУВС роблять вклад не лише у благодійність, але й у власне здоров’я, адже майбутні правоохоронці покликані допомагати людям, тож повинні бути міцними та здоровими.

Перейти до вмісту