• Українська
  • English
×

15-РІЧНИЙ ЮВІЛЕЙ КАФЕДРИ КРИМІНАЛЬНОГО ПРОЦЕСУ ОДУВС

Кафедра кримінального процесу Одеського державного університету внутрішніх справ відзначає 15-річний ювілей. Підрозділ було створено згідно наказу МВС шляхом реорганізації кафедри кримінального процесу та криміналістики.

image-0-02-05-0be5a6959be8b0c39509a4e21df5ae89b6d427993fa9045b0974adebb3cdfd59-vПершим керівником кафедри у 2008 році став Сергій Михайлович Смоков – правоохоронець з багаторічним досвідом, легенда одеської міліції. Він понад 17 років присвятив слідчій роботі, пройшовши шлях від слідчого до начальника Слідчого управління ОМУ УМВС України в Одеській області. Сергій Михайлович очолював кафедру протягом 8 років. За його керівництва і відбулося становлення її як потужного підрозділу університету, розпочалося формування власної процесуальної школи. Сергій Смоков і сам став взірцем, прикладом для своїх колег, адже одним із перших у виші захистив кандидатську дисертацію, всі роки активно займався науковою роботою: під його керівництвом захистили дисертаційні дослідження 12 учнів, вийшли друком багаточисленні наукові видання. У 2015 році науковцю присвоєно вчене звання професора. Сьогодні Сергій Михайлович працює на посаді професора рідної кафедри, активно продовжує викладацьку та наукову діяльність, займається адвокатською практикою, є вченим секретарем спеціалізованої вченої ради по захисту таємних та цілком таємних дисертацій на здобуття вченого ступеня кандидата та доктора наук, активно розвиває наукову процесуальну школу.

img_1920Наступником  Сергія Михайловича став його колега по кафедрі – кандидат юридичних наук, доцент Володимир Юрійович Калугін, який продовжив роботу свого вчителя, зміцнюючи колектив кафедри. Сьогодні Володимир Юрійович є добрим другом кафедри, науковим керівником дисертантів, продовжує свою педагогічну та наукову діяльність в одному з одеських вишів.

img-20161028-wa0012Третім начальником кафедри став кандидат юридичних наук, доцент Сергій Леонідович Деревянкін. Саме під його керівництвом кафедра активно працювала під час реформування кримінального судочинства у 2012 році. Сергія Леонідовича знають і люблять багато випускників. Працюючи викладачем, а потім керівником кафедри він відзначається не тільки педагогічними талантами, але і веселим норовом, людяністю. Сьогодні Сергій Леонідович продовжує працювати професором кафедри за сумісництвом та очолює факультет заочного навчання цивільних осіб навчально-наукового інституту заочного та дистанційного навчання.

image-0-02-05-00703168a6e52bf00675d7bad93ea9ddf6d173017e7bf6c1abbcee21ae80a3f3-vТеперішній проректор університету – директор навчально-наукового інституту заочного та дистанційного навчання кандидат юридичних наук, доцент Андрій Володимирович Холостенко очолював кафедру з 2013 до 2015 року. Він також продовжує роботу і на кафедрі, багаторічний практичний досвід допомагає йому як в адміністративній, так і в науковій діяльності. Холостенко А.В. допомагає не тільки рідній кафедрі, але і активно впроваджує нові різноманітні проекти в діяльність університету.

На сьогодні кафедру очолює молодий фахівець – кандидат юридичних наук Ганна Костянтинівна Тетерятник, яка бере активну участь у науковому та громадському житті університету, є продовжувачем добрих традицій попередніх керівників кафедри. У 2016 році стала лауреатом конкурсу «Викладач університету 2016».

kl-dh-eg-k-keleКафедра кримінального процесу є однією із випускаючих кафедр. Науково-педагогічний склад кафедри – фахівці із досвідом роботи у слідчих підрозділах: доцент кафедри к.ю.н. Ганна Володимирівна Мудрецька, старший викладач кафедри Дмитро Вікторович Лісніченко, активно займаються науковою та методичною роботою, працюють над отриманням наукових ступенів.

Сумісниками на кафедрі працюють представники з різних правоохоронних та судових органів та підрозділів, які доповнюють навчальний процес безпосередньо свіжими фаховими практичними знаннями: доценти кафедри к.ю.н. Петро Валерійович Жовтан, к.ю.н. Марк Анатолійович Макаров, к.ю.н. Олександр Станіславович Сомик,  Валентина Валентинівна Горошко, Юрій Олександрович Виходець.

Приємно відзначити, що вихованці кафедри – її колишні працівники сьогодні очолюють підрозділи університету, є успішними юристами. Крім вищезгаданих Андрія Холостенка та Сергія Деревянкіна, керівниками підрозділів ОДУВС є Павло Васильович Берназ – к.ю.н, декан факультету №2 (який до речі, є також доцентом кафедри), Сергій Володимирович Андрусенко – завідувач кафедри оперативно-розшукової діяльності, к.ю.н., доцент, колишній викладач кафедри; к.ю.н., доцент Олег Капіца є суддею Апеляційного суду Одеської області.

Про рівень кафедри свідчать не тільки особисті здобутки її працівників. Кафедра кримінального процесу – це справжня команда, яка залучає до свого колективу нових членів. Підтвердженням цьому є і той факт, що кафедра є найбільш численною за кількістю ад’юнктів та аспірантів.

У ювілейний рік бажаємо кафедрі кримінального процесу ОДУВС нових перемог та здобутків, зміцнення науково-педагогічного потенціалу, вдячних та активних учнів, продовження і примноження добрих традицій, що склалися за ці 15 років!

Кафедра кримінального процесу  ОДУВС

Перейти до вмісту