• Українська
  • English
×

10 ЛИСТОПАДА – ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ НАУКИ В ІМ’Я МИРУ ТА РОЗВИТКУ

Всесвітній день науки в ім’я миру та розвитку відзначається щорічно 10 листопада з метою підвищити усвідомлення громадськістю в усьому світі користі науки.

Цей день покликаний нагадувати міжнародній спільноті про необхідність використання науково-технічних досягнень в інтересах миру та розвитку на благо людської цивілізації, а також сприяти популяризації ролі науки в якості інструменту, що перебуває на службі суспільства.

Наука – це не просто напрямок діяльності людей, який робить наше життя комфортним, це шлях розвитку людства, інструмент, що допомагає глибше розуміти себе та світ навколо. Таким чином наука стосується кожної людини та безпосередньо впливає на повноту і якість нашого життя. Саме завдяки науковим досягненням світ рухається вперед.

У цей день з-поміж традиційних святкових заходів на підтвердження важливої ролі науки в досягненні миру та розвитку – відбувається організація днів відкритих дверей, круглих столів та семінарів, відвідування музеїв і тематичних виставок з метою підкреслити вплив науки і технології на повсякденне життя; проведення у навчальних закладах лекцій про науку та її роль у суспільстві.

 Вітаємо наших науковців з всесвітнім святом та бажаємо їм невичерпної творчої наснаги, миру, злагоди і великих звершень!

Перейти до вмісту