• Українська
  • English
×

Факультативне заняття з політики академічної доброчесності в системі вищої освіти

Сьогодні відбулось факультативне заняття зі студентами 1-х курсів денної форми навчання (Правоохоронна діяльність, Право) факультету № 1 навчально-наукового інституту права та кібербезпеки за темою: «Політика академічної доброчесності в системі вищої освіти». Доповідачами виступили: заступник директора ННІПК – декан факультету №1 Ірина Риженко, професор кафедри професійних та спеціальних дисциплін Херсонського факультету Одеського державного університету внутрішніх справ Андрій Беніцький, директор загальної бібліотеки Оксана Витяганець.

Обговорили законодавство щодо академічної доброчесності, чому вона набуває все більшого значення в сучасній освіті, адже дотримання принципів доброчесності є запорукою успішної освіти і кар’єри в майбутньому. Акцентували увагу на Кодексі академічної доброчесності Одеського державного університету внутрішніх справ, де прописані загальні моральні принципи та правила етичної поведінки осіб, що працюють і/або навчаються в університеті, якими вони мають керуватись у своїй діяльності під час навчання чи надання освітніх послуг.

Кодекс визначає процедури забезпечення дотримання академічної доброчесності в університеті, види відповідальності за конкретні порушення академічної доброчесності. Ну і звісно ж, озвучили важливість правильного оформлення списків використаних джерел в роботах, адже правильно оформлені посилання та цитування унеможливлюють плагіат. Також проінформували здобувачів про наш ресурс відкритого доступу – Електронний архів Одеського державного університету внутрішніх справ, який покликаний допомагати здобувачам у навчальній і науковій діяльності.

Перейти до вмісту