• Українська
  • English
×

Представниця ОДУВС взяла участь у роботі Міжнародної конференції та Засіданні Правління Асоціації Європейських Поліцейських Коледжів (Latvia, Riga)

28 вересня начальник відділу міжнародного співробітництва Одеського державного університету внутрішніх справ кандидат юридичних наук  Тетяна Волошанівська взяла участь у роботі Міжнародної конференції «Сучасний навчальний процес у підготовці кадрів правоохоронних органів: інновації, виклики та можливості» та Засіданні Правління Асоціації Європейських Поліцейських Коледжів (м. Рига, Латвія).

У Міжнародному заході взяли участь представники наступних поліцейських закладів вищої освіти: Норвегії (Norwegian Police University College); Туреччини (Turkish National Police Academy); Іспанії (EU Observatory on Infringements of IP Rights European Union Intellectual Property Office); Польщі (Police Academy in Szczytno); Вірменії (Police of the Republic of Armenia); Франції; Греції; України (Dnipropetrovsk State University of Internal Affairs), а також багато інших.

Представниця вишу виступила з доповіддю на тему: «Інноваційні методи викладання для здобувачів вищої освіти Одеського державного університету внутрішніх справ: практика України».

На початку виступу Тетяна Волошанівська зазначила, що випробуванням для всього народу України стало запровадження воєнного стану, як особливого режиму, введеного на території України Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №64/2022 через акт військової агресії російської федерації.

Повномасштабна війна, що наразі триває, потребує підготовки кваліфікованих співробітників правоохоронних органів. Було відзначено, що Одеський державний університет внутрішніх справ є провідним закладом вищої освіти, що здійснює підготовку кадрів для Міністерства внутрішніх справ України і Національної поліції України.

В ході доповіді спікер відмітила, що система вищої освіти в Україні знаходиться в трансформаційному стані і на сьогодні є значущим впровадження інноваційних технологій в навчальний процес закладів вищої освіти.

Додатково представниця акцентувала увагу на ефективності застосування в навчальному процесі бінарних, тренінгових, ситуативних комплексних практичних занять.

Викладачі вишу використовують в якості інноваційних методів навчальні полігони (інтерактивні кімнати) для проведення відповідних занять зі здобувачами вищої освіти, що спрямовані на підвищення ефективності сприйняття навчального матеріалу та перевірку рівня знань на практиці.

Представниця університету акцентувала увагу на використанні в навчальному процесі наступних інтерактивних аудиторій:

1.«Інтерактивної кімнати для відпрацювання навиків реагування поліцейських на випадки домашнього насильства»;

2.«Кризової кімнати, дружньої до дитини»;

3. «Зали судових засідань».

Наприкінці виступу Тетяна Волошанівська відмітила, що напрямок налагодження міжнародного співробітництва Університету з іноземними закладами вищої освіти, міжнародними установами, організаціями є невід’ємною і надзвичайно важливою частиною діяльності університету, а представникам конференції побажала нових звершень у всіх напрямках провадження освітньої діяльності, мирного майбутнього  та якнайшвидшої Перемоги Україні!

Перейти до вмісту