• Українська
  • English
×

Одеський державний університет внутрішніх справ відзначає 100-річчя з часу заснування (ВІДЕО)

Сто років університету виповнилось ще 27 лютого. Адже саме з цієї дати починається славетна історія вишу, який був заснований 27 лютого 1922 року як школа з підготовки старших і молодших міліціонерів. Проте цьогоріч, через повномасштабну військову агресію росії проти України, відзначення ювілейної дати було не просто перенесене – а й суттєво змінене.

Втім, ювілей дуже визначний, і заслуговував на те, аби віддати шану та висловити вдячність всім тим, хто творив і продовжує творити історію закладу, який століття готує правоохоронців, що захищають правопорядок в державі.

Сьогодні, 26 серпня, ОДУВС приймав теплі слова підтримки від заступниці міністра внутрішніх справ України Катерини Павліченко, народних депутатів України IX скликання Олексія Леонова та Юлії Діденко, начальника Одеської обласної військової адміністрації полковника Максима Марченка, голови Одеської обласної ради Григорія Діденка, Одеського міського голови Геннадія Труханова, начальника Головного управління Національної поліції в Одеській області генерала поліції третього рангу Миколи Семенишина, першого заступника голови ФСТ «Динамо» Віктора Коржа та інших почесних гостей.

Звертаючись до присутніх Катерина Павліченко відмітила:

– Сто років Одеському державному університету внутрішніх справ. Сто років історії, науки, розвитку, здобутків. І, звісно, перемог. Перемог, які ми маємо зараз. Перемог, які нас ще чекають попереду. Сто років Одеський державний університет внутрішніх справ випускає нові покоління українських правоохоронців, гідних синів і доньок українського народу. Історія Одеського державного університету внутрішніх справ бере свій початок з 1922 року, і сьогодні, я запевняю вас, це потужний науково-освітній центр із значними напрацюваннями, успішними випускниками, своїми традиціями, відомими науковцями і новою генерацією фахівців. Я хочу відмітити чудову роботу університету, чудову роботу викладацького складу і, звичайно, сумлінність і наполегливість наших курсантів і студентів. Саме ви сьогодні разом творите історію і репутацію цього університету. Ми розуміємо, що з початком повномасштабного вторгнення росії на територію України перед нами постали нові виклики. Також такі виклики постали і перед сферою освіти. Але сьогодні ОДУВС продовжує навчання та набір курсантів. Тож бажаю всім нам миру, натхнення, нових звершень у підготовці фахівців вищої кваліфікації.

Вітальну грамоту колективу Одеського державного університету внутрішніх справ від голови Верховної Ради України оголосила народний депутат України Юлія Діденко:

– Прийміть найщиріші вітання з нагоди 100-річного ювілею від дня заснування університету. Один із найстаріших навчальних закладів Міністерства внутрішніх справ має славетну та багаторічну історію, яка невід’ємно пов’язана із тернистим шляхом випробувань України та українського народу. У цей урочистий день щиро бажаю колективу університету невичерпної життєвої енергії, творчого натхнення, міцного здоров’я та довголіття. Нехай ваш професіоналізм буде надійним гарантом дотримання правопорядку в країні.

Зі святом присутніх привітав і народний депутат України Олексій Леонов:

– Сторіччя для Одеського державного університету внутрішніх справ — визначна подія. З кожним роком університет зміцнює свої позиції і повсякчас зростає його науковий потенціал. Сьогодні, на новому етапі розвитку, в університеті створені найкращі умови для плідної праці особового складу, навчання, проживання та дозвілля курсантів і студентів. Випускники університету працюють майже в усіх підрозділах Національної поліції, науково-дослідних установах та інших правових структурах, захищаючи закон і правопорядок у нашій державі. А провідні науковці роблять значний внесок у розвиток вітчизняної юридичної науки.

Слова привітань колективу університету висловив начальник Одеської обласної військової адміністрації полковник Максим Марченко:

– Щоденною невтомною працею ви сприяєте реалізації важливих завдань з якісної підготовки висококваліфікованих правоохоронців, справжніх патріотів своєї держави, служіння якій кожен з них обрав за покликанням власного серця. Упевнений, що і надалі такі професійні здобутки посилять славу університету та правоохоронних органів України.

Своєю чергою голова Одеської обласної ради Григорій Діденко зазначив:

– Зараз ваш університет є потужним науковим і навчальним центром. Він має славетну історію, багаті традиції та досвід. Дякую вам за багаторічну сумлінну працю. За тисячі мотивованих фахівців, за високий рівень правової культури та свідомості. Зараз вони підтримують законність і порядок у державі, а також відважно боряться за її незалежність. Бажаю університету подальшого розвитку, процвітання, нових здобутків, але перш за все – найскорішої перемоги і повернення до мирного життя.

Привітав колектив університету зі знаменною датою і Одеський міський голова Геннадій Труханов:

– Сьогодні вся Україна – сильна та нестримна, захищає незалежність. Серед тих, хто протистоїть ворогу, не мало мешканців Одещини та випускників університету. Заклад має багатий науковий, педагогічний та культурний потенціал, великі традиції та здобутки. Професіоналізм та відданість своїй справі кожного працівника у поєднанні з високим патріотизмом є запорукою подальшого успішного розвитку університету.

З вітальним словом до присутніх також звернувся начальник Головного управління Національної поліції в Одеській області генерал поліції третього рангу Микола Семенишин:

– Ми пишаємося випускниками Одеського державного університету внутрішніх справ, які чесно, самовіддано, професійно забезпечують правопорядок на території нашої держави та території нашого регіону. Я вірю в те, що наступну річницю ми будемо святкувати під мирним небом в Україні. Я впевнений, що колектив університету продовжуватиме славетні традиції прекрасного вишу. Щиро і сердечно бажаю нам миру і добра сьогодні, завжди і у всьому.

Перший заступник голови ФСТ «Динамо» Віктор Корж, вітаючи колектив вишу, відмітив, що до цієї дати заклад прийшов з дійсно великими здобутками та великим авторитетом:

– Товариство «Динамо» – найстаріший партнер і друг університету, адже з 1924 року ми крокуємо разом на цьому шляху розвитку фізичної культури і спорту, підвищення фізичної загартованості, піднесення спортивного авторитету нашої держави на міжнародному і світовому рівнях. Я дякую за цю співпрацю, прекрасні здобутки, але думаю, що нове сторіччя буде пов’язано з ще більшими перемогами та новими олімпійськими досягненнями.

Привітав зі сторічним ювілеєм колектив ректор університету полковник поліції Дмитро Швець:

– Визначний шлях університету – це яскравий приклад наполегливої праці цілого колективу однодумців, якому притаманні високий професіоналізм, вміння долати труднощі, відданість своїй справі, задля модернізації вітчизняної юридичної науки, сприяння піднесенню авторитету України на міжнародному рівні. Зичу колективу університету подальшого процвітання, невичерпної енергії, натхнення та нових звершень на благо науки та рідної України!

Особовий склад університету отримав відзнаки та нагороди від поважних гостей, а гості отримали на згадку про визначну дату – ювілейну відзнаку «100 років Одеському державному університету внутрішніх справ».

Перейти до вмісту