• Українська
  • English
×

ОБГОВОРЕННЯ ОСОБЛИВОСТЕЙ НАВЧАННЯ ЗДОБУВАЧІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ ЗА ПРОГРАМАМИ ПОДВІЙНОГО ДИПЛОМУ ТА ВПРОВАДЖЕННЯ КРАЩИХ ЗАРУБІЖНИХ ПРАКТИК В ОСВІТНІЙ ПРОЦЕС ОДЕСЬКОГО ДЕРЖАВНОГО УНІВЕРСИТЕТУ ВНУТРІШНІХ СПРАВ

Одеський державний університет внутрішніх справ активно продовжує співпрацю з Університетом прикладних наук, технологій, бізнесу і дизайну (Вісмар, Німеччина), в рамках укладеної угоди про співробітництво.

Так, 22 березня 2023 року за ініціативи проректора Одеського державного університету внутрішніх справ полковника поліції Максима Корнієнка відбулась зустріч зі слухачами магістратури факультету підготовки фахівців для органів досудового розслідування й інституту права та безпеки, яких було відібрано для участі в програмі подвійного дипломування, в рамках Угоди про взаємопов’язані міжнародні освітні магістерські програми подвійного диплому між Одеським державним університетом внутрішніх справ і University of Applied Sciences Technology, Business and Design (Wismar, Germany). Метою реалізації магістерських програм є обмін досвідом з кращих освітянських практик, інтеграція вітчизняної науки та освіти у Європейський простір, використання зарубіжного досвіду навчання, створення платформи для спільних досліджень і наукових публікацій в сфері юриспруденції та економічних наук.

У зустрічі взяли участь директор інституту права та безпеки Андрій Бабенко (Гарант ОНП 081-Право з підготовки докторів філософії), декан факультету підготовки фахівців для органів досудового розслідування підполковник поліції Віталій Яцковина та представники курсантсько-студентського самоврядування. Під час зустрічі відбулося обговорення питань з якісної підготовки здобувачів вищої освіти за вище вказаною програмою. Також присутнім було доведено особливості навчання за програмою подвійного диплому в умовах воєнного стану. Важлива роль приділена взаємодії у науковій сфері та впровадженню європейського досвіду у навчальний процес Одеського державного університету внутрішніх справ.

В ході заходу було також акцентовано увагу на важливості онлайн-навчання здобувачів вищої освіти та освоєння знань з навчальних дисциплін («Міжнародне публічне право», «Німецьке і європейське договірне право», «Курс німецької мови», «Основні принципи німецького і європейського адміністративного та адміністративно–процесуального права», «Німецьке і європейське економічне право», «Міжнародні ділові операції») за програмою, адже отримання в подальшому дипломів надасть для них значні конкурентні переваги щодо майбутнього працевлаштування не тільки в Україні, а й в країнах Європейського Союзу. Гарант ОНП 081-Право з підготовки докторів філософії А.Бабенко та проректор М.Корнієнко обговорили зі здобувачами вищої освіти і з присутніми представниками науково-педагогічного складу, курсантсько-студентського самоврядування думки з приводу запозичення зарубіжного досвіду і можливостей реалізації його у освітньо-професійних та освітньо-наукових програмах Одеського державного університету внутрішніх справ.

Перейти до вмісту