• Українська
  • English
×

Зустріч студентів 1-го курсу магістратури вишу з провідним науковцем Михайлом Баймуратовим

22 листопада, в рамках бінарного семінарського заняття з навчальної дисципліни «Право Європейського Союзу», відбулась зустріч студентів 1-го курсу магістратури спеціальності 081 «Право» з доктором юридичних наук, професором, заслуженим діячем науки і техніки України, членом Комісії з правових наук, дійсним членом-академіком Української академії наук Михайлом Баймуратовим.

Під час заняття, тема якого була присвячена питанням адаптації законодавства України до законодавства ЄС, науковець приділив окрему увагу питанню історії євроінтеграції України. Також була розкрита різниця між категоріями «Європейське право» та «Право ЄС», розкрито значення захисту прав людини в межах ЄС, проаналізовано відповідність держави Україна Копенгагенським критеріям в контексті європейської інтеграції, визначено питання легалізації євроатлантичного вибору України.

Дослідник пояснив здобувачам вищої освіти сутність категорій «людська гідність», «правовий статус територій», «об’єкт міжнародно-правового регулювання».

Студенти висловили подяку Михайлу Баймуратову за доповідь та поставили низку запитань. Так, Дар’я Біла запитала про європейський досвід медіації. Анаріна Лиса поцікавилась наскільки реальною, на думку науковця, є загроза ядерного удару з боку РФ. Поповська Христина поставила запитання про майбутні перспективи підвищення національної безпеки України в контексті європейської інтеграції. Олександр Колісник запитав, в яких сферах гармонізації українського законодавства є найбільші здобутки.

Професор кафедри конституційного та міжнародного права Єлизавета Львова подякувала Михайлу Олександровичу за цікавий виступ, побажала успіхів у діяльності з напрацювання змін до чинного законодавства України та висловила надію на подальшу співпрацю.

Перейти до вмісту