• Українська
  • English
×

Засоби формування soft skills як еквівалента професійних компетенцій

Реалії і виклики сьогодення, обумовлюють зміну парадигми вищої освіти. Поряд з формуванням професійних умінь і навичок, все більшої значущості набувають комунікативні та інформаційно – комунікаційні компетентності.

Soft skills, так звані м’які навички, це можливості інтерактивної взаємодії, професійного особистого розвитку, вміння адаптуватись до змін. Саме ця тема стала предметом обговорення під час зустрічі керівництва Навчально-наукового інституту права і кібербезпеки зі студентами, яка відбулась 20 вересня 2022 року.

В.о. директора ННІПК д.ю.н., професор Андрій Бабенко підкреслив актуальність професійного вибору і цінність юридичної професії сьогодні, зазначивши важливість самоосвіти і мотивації у навчанні. В.о. декана факультету 1 ННІПК к.ю.н., доцент Ірина Риженко звернулась до старост груп першого курсу, як до лідерів, здатних об’єднати молодь у реалізації не лише освітніх проєктів.

Досвідом співпраці у роботі з молоддю поділилась професор кафедри державно-правових дисциплін к.ю.н., доцент Поліна Балтаджи, яка підкреслила важливість комунікативних навичок, навичок публічних виступів, уміння слухати і презентувати себе.

Студенти мали можливість поставити питання і отримати ґрунтовні відповіді, почути досвід і рекомендації викладачів щодо професійного та особистісного росту.

Перейти до вмісту