• Українська
  • English
×

ЗУСТРІЧ КУРСАНТІВ З ПРАКТИЧНИМ ПРАЦІВНИКОМ ПОЛІЦІЇ НА ЛЕКЦІЇ З АДМІНІСТРАТИВНОГО ПРОЦЕСУ

Днями на лекційному занятті з навчальної дисципліни «Адміністративний процес» курсанти 3-го курсу факультету підготовки фахівців для органів досудового розслідування зустрілися зі старшим інспектором з особливих доручень відділу ДОП УПД Головного управління Національної поліції в Одеській області майором поліції Леонідом Буламезом. Бінарна лекція професора кафедри адміністративного права та адміністративного процесу Одеського державного університету внутрішніх справ к.ю.н., доцента підполковника поліції Катерини Рудой проводилася на тему «Процедура розгляду звернень громадян».

pppppПід час інтерактивної лекції названо правові основи процедури розгляду звернень громадян, основні та додаткові стадії провадження, його строки, види звернень громадян та учасників провадження, названо критерії класифікації на види проваджень розгляду звернень громадян, а також надано характеристику окремим видам проваджень.

Так, Леонід Буламез розповів курсантам про особливості розгляду звернень громадян Міністерством внутрішніх справ України та органами Національної поліції України, назвав порядок реєстрації звернень громадян, розкрив особливості їх розгляду та винесення по них рішень відповідно до адміністративного законодавства України, охарактеризував відомчі нормативно-правові акти, права та обов’язки дільничних офіцерів поліції під час розгляду звернень громадян.

Лекція пройшла цікаво, викликала у курсантів багато запитань щодо розгляду заяв та скарг громадян, звернень народних депутатів України, адвокатських запитів, особливостей прийому та розгляду звернень неповнолітніх осіб та іноземних громадян.  Під час зустрічі курсантів з практичним працівником поліції на лекції з адміністративного процесу відбувалась жвава дискусія щодо розгляду звернень громадян.

Перейти до вмісту