• Українська
  • English
×

ЗМАГАННЯ КУРСАНТІВ ХЕРСОНСЬКОГО ФАКУЛЬТЕТУ У ПЕРШОСТЯХ ТАБІРНОГО ЗБОРУ З АРМРЕСЛІНГУ ТА ПЕРЕТЯГУВАННЯ КАНАТУ

01-zobrazhennya_viber_2019-08-21_20-26-0403-zobrazhennya_viber_2019-08-21_20-27-39Програма табірного збору передбачає для курсантів не тільки підвищені психологічні навантаження − впливають додаткові хвилювання від нової обстановки та необхідності виконання статутних вимог закладу зі специфічними умовами навчання, виникають деякі утруднення у налагодженні міжособистісного спілкування з незнайомими до цього часу ровесниками, потребують постійної уваги при необхідності щоденного уважного сприймання значного за обсягом програмного матеріалу навчальних дисциплін. Значні фізичні навантаження починаються з щоденної ранкової фізичної зарядки (з обов’язковим подоланням тривалих кросових дистанцій), доповнюються несенням служби в добовому наряді, заняттями зі стройової підготовки і закінчуються участю першокурсників в різноманітних спортивних змаганнях.

05-zobrazhennya_viber_2019-08-21_20-31-1707-zobrazhennya_viber_2019-08-21_20-32-42Так, 20 серпня у Херсонському факультеті ОДУВС під час табірного збору з курсантами 1-го курсу нового набору проведено спортивні змагання з армреслінгу. Боротьба була напруженою у кожній зустрічі, в той же час сили спортсменам додавала емоційна підтримка вболівальників-одногрупників, які активно вболівали за представників свого підрозділу. При цьому змагання проводилися також і серед дівчат.

Переможцем змагань на першість табірного збору серед юнаків став курсант 102 навчального взводу Сергій Марківський, друге місце здобув курсант 103 навчального взводу Дмитро Землянкін і третім став курсант 104 навчального вводу Руслан Бєлоус.

Серед дівчат перемогу в армреслінгу святкувала курсантка 102 навчального взводу Діана Боришполець, другою стала курсантка цього ж взводу Інна Фендич і третьою − курсантка 104 взводу Карина Рашка.

Після цікавих й пізнавальних занять 22 серпня в Херсонському факультеті ОДУВС пройшли спортивні змагання на першість навчального закладу з перетягування канату серед збірних команд навчальних взводів 1-го курсу двохтижневого табірного збору.

04-zobrazhennya_viber_2019-08-21_20-31-4905-kanat_2У змаганнях брало участь чотири команди (по одній з навчального взводу), до кожної з котрих входило по 10 курсантів підрозділу, не рахуючи емоційних та зацікавлених у перемозі своїх команд вболівальників та лави запасних. Та й решта курсантів, які несуть службу в добовому наряді, теж би з задоволенням приєдналися до змагань чи задля підтримки своїх товаришів.

Перетягування канату відноситься до визнаних в Україні видів спорту, котрі затверджено наказом Міністерства молоді та спорту України «Про затвердження Порядку визнання видів спорту, включення їх до Реєстру визнаних видів спорту в Україні, порядок його ведення» від 27.01.2014 року № 149 та наказом Міністерства молоді та спорту України «Про затвердження Реєстру визнаних видів спорту в Україні» від 11.03.2015 року № 639 (розділ ІІ. Неолімпійські види спорту). Тому, не дивлячись на зовнішню простоту, цей вид спорту вимагає від окремої людини зосередженості й концентрації всіх своїх фізичних ресурсів та моральних якостей, вмінь групи мобілізуватися й діяти згуртовано, а також зкоординовано і максимально докладати всіх сил команди до канату протягом короткого періоду часу. Не останнє місце займають навички спостережливості за діями суперника, тактичні вміння оперативно скористатися його розгубленістю чи миттєвою слабкістю і на цій основі переграти його.

01-zobrazhennya_viber_2019-08-22_16-41-2704-zobrazhennya_viber_2019-08-22_16-41-45Зрозуміло, що першокурсникам ще далеко до таких вершин спортивної майстерності, але це не завадило суддівській колегії  змагань − викладачам кафедри спеціальної фізичної та вогневої підготовки − визначити переможців і призерів. Так, сьогодні у впертій боротьбі перемогу святкували курсанти 102 навчального взводу (капітан команди − Сергій Марківський), друге місце вибороли курсанти 104 взводу (капітан команди − Данило Якименко), а третє місце посіли курсанти 101 взводу (капітан команди − Олександр Віремейчик).

Не дивлячись на вперту боротьбу, всі команди переможців та призерів змагань із задоволенням фотографувалися на пам’ять про перші дні служби та цікаві будні табірного збору. У свою чергу, кращі спортивні колективи будуть відзначені керівництвом Херсонського факультету дипломами під час підведення підсумків табірного збору.

Приєднуємося до цих привітань і бажаємо курсантам нових перемог у наступних змаганнях, котрі заплановано під час проходження табірного збору першокурсниками набору-2019.

Тарас Вайда,  Херсонський факультет

Перейти до вмісту