• Українська
  • English
×

Засідання Ради ректорів закладів вищої освіти Одеського регіону на базі ОДУВС

Сьогодні, 7 червня, на базі Одеського центру первинної професійної підготовки «Академія поліції» Одеського державного університету внутрішніх справ відбулось чергове засідання Ради ректорів закладів вищої освіти Одеського регіону.

На засіданні, участь у якому взяв заступник голови Одеської обласної державної адміністрації Сергій Колебошин, обговорювали найважливіші питання вищої освіти.

У своєму вступному слові голова Ради ректорів Сергій Степаненко зауважив, що за результатами академічного рейтингу закладів вищої освіти «Топ-200 Україна 2018» до сотні кращих закладів вищої освіти України увійшло 11 з 25 одеських вишів. Це третій після Києва і Харкова результат.

З доповіддю про стан і перспективи розвитку міжнародного співробітництва та роботи з іноземними студентами виступив ректор Одеської національної академії харчових технологій, голова комісії з наукової роботи і міжнародних зв’язків Богдан Єгоров.

Очільник академії акцентував увагу на тому, що на даний час 17 закладів вищої освіти Одеського регіону ведуть підготовку іноземних фахівців для зарубіжних країн, представивши загальний аналіз набору, підготовки, переведення, відрахування та випуску іноземних громадян у ЗВО Одеського регіону.

Про виконання рішення засідання Ради ректорів щодо профілактики правопорушень серед студентської молоді ЗВО Одеського регіону учасників засідання поінформував завідувач кафедри цивільно-правових дисциплін ОДУВС кандидат юридичних наук, доцент полковник поліції Віктор Маковій.

У своїй доповіді керівник кафедри зазначив, що Одеська область належить до змішаного кримінологічного типу регіонів. По-перше, вона є курортним регіоном; по-друге, має наближеність до кордонів, що ставить її в розряд регіонів прикордонного типу; по-третє, є високо урбанізованим центром з особливим типом промислового і сільськогосподарського виробництва. Зазначені чинники обумовлюють специфіку структури, динаміки, тенденцій і детермінації злочинності в регіоні.

«Особливе місце в структурі злочинності Одеської області посідає злочинність неповнолітніх, яка є «кадровим резервом» загальної та рецидивної злочинності. Серед багатьох факторів детермінації злочинності неповнолітніх та студентської молоді фахівці важливу роль відводять впливу кримінальної субкультури на світоглядне формування студентської молоді, зокрема, на їх правосвідомість і ставлення до виконання вимог законодавства», – відмітив Віктор Маковій, представивши увазі учасників засідання комплексний моніторинг студентського середовища, до проведення якого долучилися заклади вищої освіти нашого регіону.

Вирізняла цю зустріч низка заходів, які неодмінно зацікавили кожного з присутніх. Так, на плацу Академії гості мали нагоду побачити виставку сучасного озброєння, а саме: зброю, боєприпаси, спецзасоби самозахисту; військову та спеціальну техніку спецпідрозділів «Шторм» та поліції особового призначення.

Після цього курсантами ОДУВС продемонстровано спеціально-спортивний виступ з елементами застосування самозахисту, рукопашного бою, прийомів самбо та боксу, а також змодельовано максимально наближене до реальних умов затримання озброєних злочинців.

Наостанок не менш цікавою локацією був 25-тиметровий стрілецький тир для стрільби з пістолету та 100-метровий критий тир для стрільби з автоматичної зброї, в якому всі охочі могли спробувати себе у вправності стрілецької справи.

 

 

Перейти до вмісту