• Українська
  • English
×

Засідання круглого столу в ОДУВС

25 травня 2017 року кафедрою іноземних мов Одеського державного університету внутрішніх справ проведено засідання круглого столу «Іноземна мова за професійним спрямуванням як підготовка конкурентних фахівців до ефективної комунікації на іноземній мові у навчальному і професійному оточенні».

У заході взяли участь науковці та викладачі кафедр іноземних мов  ОДУВС, Харківського Національного університету внутрішніх справ, Миколаївського Національного університету ім. В.О. Сухомлинського, Академії адвокатури України, ОНУ ім. І.І. Мечникова.

Учасники круглого столу обговорювали питання, пов’язані з покращенням якості викладання англійської мови для спеціальних та для академічних цілей, а також проблеми викладання спеціальних дисциплін англійською мовою.

У центрі уваги було обговорення інновацій і рекомендацій щодо введення якісних змін в навчальний процес за результатами проведених мовних тренінгів. На загальне обговорення винесли питання про засади навчання у 21-му столітті та їх переваги у порівнянні з традиційним навчанням. Зокрема, звернуто увагу на розвиток креативності, критичного мислення і вміння працювати в команді для спілкування з представниками різних культур.

Організатори круглого столу ознайомились зі спектром думок з проблематики, яку вони досліджують, одержали корисний матеріал для публікацій у ЗМІ та подальшої аналітичної і експертної роботи.

Учасники, завдяки взаємному обговоренню, мали змогу по-новому поглянути на проблему, в іншому контексті побачити її масштаб. Участь у круглому столі для них є доброю нагодою публічно представити свою позицію і сподіватися на лобіювання власних інтересів.

Перейти до вмісту