• Українська
  • English
×

Засідання круглого столу в Одеському державному університеті внутрішніх справ

Сьогодні, 08 жовтня, в Одеському державному університеті внутрішніх справ відбулось засідання круглого столу за темою: “Опитування дітей, які постраждали від насильства: міжнародні стандарти та реалії м. Одеси”.

img_2981img_2971До участі в обговоренні долучилися: керівник програм захисту дітей Дитячого фонду ООН (UNICEF) Фаннуш Тетяна, представник ОБСЄ Корнеліус Нолен, представник КМЄС Луція Маерман-Нолте, адвокат по правам дитини Ліза Кейн Браун (США), представниця Управління дотримання прав людини Національної поліції України Жанна Мішкевич, Муніципальний консультант UNFPA в м. Одеса Акімова Людмила, Голова ГО «Віра, Надія, Любов» Семікоп Тетяна, представник ювенальної превенції Семікоп Ніна, експертка по роботі з випадками насильства, координаторка напрямку по роботі з дітьми та підлітками Інституту психології здоров’я Пашко Наталя, а також науково-педагогічний склад та слухачі магістратури Одеського державного університету внутрішніх справ.

Засідання круглого столу розпочалось зі вступного слова організаторів. Представники університету, зокрема, Павло Берназ та Олена Ковальова привітали учасників круглого столу. Алла Бочевар подякувала іноземним експертам за підтримку та відкритість до співпраці, зазначивши, що набуття знань та досвід зарубіжних колег є потужним мотиваційним рушієм для досягнення нових результатів у сфері захисту прав дітей.

img_2983img_2996Далі представниця UNICEF детально висвітлила  міждисциплінарну та міжвідомчу модель «Barnhouse», спрямовану на  реагування на потреби дітей-жертв та свідків насильства. Мета моделі полягає в тому, щоб кожна дитина могла отримати скоординовану та ефективну допомогу, а також попередити травмування дитини під час досудового слідства.

Адвокат по правам дитини Ліза Кейн Браун торкнулася теми взаємодії суб’єктів із захисту прав дітей, які постраждали від насильства.

Своєю чергою, представниця Управління дотримання прав людини Національної поліції України Жанна Мішкевич розкрила питання щодо стану забезпечення прав дітей на захист від насильства в м. Одесі.

img_2968img_2999Муніципальний консультант UNFPA в м. Одеса Акімова Людмила наголосила на питанні інституалізації методики, дружньої до опитування дітей, постраждалих від насильства, в м. Одесі.

Представники Одеського державного університету внутрішніх справ представили презентацію кімнати дружньої до дитини, що була нещодавно створена на базі вишу та вже активно використовується.

Також учасники круглого столу, а саме Голова ГО «Віра, Надія, Любов» Семікоп Тетяна та представник ювенальної превенції Ніна Семікоп, торкнулися питання створення кімнат, дружніх до опитування дітей в м. Одеса, а також питання здобутків і викликів у використанні даних кімнат.

img_2976img_3009Експертка по роботі з випадками насильства, координаторка напрямку по роботі з дітьми та підлітками Інституту психології здоров’я Пашко Наталя наголосила на проблемних аспектах документування свідчень дитини з використанням методики, дружньої до опитування дітей.

В результаті активної взаємодії учасників круглого столу було вирішено створити робочу групу та розробити типове положення про кімнату, дружню до опитування дітей; а також розробити програми з підготовки фахівців з методики, дружньої до опитування дітей.

img_2961img_2994img_2963img_2959    img_2973  img_2978   img_2987 img_2988 img_2989 img_2991 img_3016 img_3018   img_3007  img_2992img_3012 img_3014 img_3020 img_3023

Перейти до вмісту